Politerno > Україна і світ > “Азовці” вважають, що деблокада Маріуполя є можливою – чекають рішень влади

“Азовці” вважають, що деблокада Маріуполя є можливою – чекають рішень влади

  • 14 Квітня, 2022
  • 627 Переглядів
  • 0

Бійці полку “Азов” переконані, що деблокада Маріуполя є можливою, та очікують відповідних рішучих дій від військово-політичного керівництва країни.

Про це заявив заступник командира полку “Азов” Святослав Паламар у коментарі “Радіо Свобода”.

“Ми маємо надію, ми боремося з оптимізмом та чекаємо рішучих дій нашого військово-політичного керівництва щодо деблокади міста, щодо перемоги у цій війні. Ми вважаємо, що це (деблокада – ред.) можливо”, – зазначив військовий.

Він зауважив, що ніхто з експертів та аналітиків не думав, що група оборонців Маріуполя буде так довго триматися, але вони тримаються.

Паламар підкреслив, що в захисників Маріуполя вистачає духу для того, щоб захищати місто, “скільки потрібно”.

Згодом Паламар записав відеозвернення, у якому заявив, що захисники Маріуполя, попри втрати, продовжують боронити місто і чекають на деблокаду, бо мають віру у побратимів, командирів і у те, що Маріуполь – це Україна.

“З кожним днем боїв оборонців міста стає менше, але вони вгризаються у бетон, вриваються у землю, …знову і знову піднімаються і йдуть нищити окупанта.

Ми відчуваємо підтримку українського народу, ми впевнені, що нас не зрадять, що нас чекають. Ми не перестаємо битися.

Водночас нам прикро слухати припущення про те, що деблокада Маріуполя неможлива, що ми отримали підкріплення в той час, коли нас стає менше. Нам набридло слухати аналітиків, що прикриваються приємними словам і ллють заспокійливе на вуха українців. Нам важко дивитися на статистику жертв серед мирного населення України, де не сказано жодного слова про Маріуполь”, – зазначив боєць.

Паламар зазначив, що за фантастичною мужністю захисників міста стоїть – “віра в побратимів та командирів, віра в краще майбутнє нашої країни та віра в український Маріуполь.”  

За словами азовця, запеклі бої за Україну та Маріуполь з переважаючими силами противника тривають майже 1200 годин, а захисники Маріуполя продовжують творити “неймовірні речі, які виходять за межі можливого”.

Також він зазначив, що за цей час вони знищили 46 танків та ще 27 підбили, підбили та знищили 69 БМП  та БМД, 30 БТР, а також “Тайфуни”, “Рисі”, “Тигри”, вантажні і легкові автомобілі окупанта, БПЛА, катер та  літак. Поранили та вбили більше 2 тисяч одиниць ворожої піхоти.  

За його словами, це означає, що кожні 3 години підбивається ворожа техніка, а кожної години – знищується до 2 окупантів.

Паламар підкреслив, що все це відбувається під “постійним вогнем з танків, артилерії, авіаударів тощо, у повному оточенні та без належної підтримки”.  

“Незважаючи на всі перепони, які були на нашому шляху всі 8 років з дня створення нашого підрозділу – а це заборона на навчання з НАТОвськими інструкторами, заборона на постачання зброї, це легенди про фашистів – ми стоїмо далі, і ми будемо битися, бо Маріуполь – це Україна”, – підсумував заступник командира полку “Азов”.

13 квітня командир полку “Азов” підполковник Денис Прокопенко та командир 36-ї ОБрМП майор Сергій Волина записали спільне звернення з заблокованого росіянами Маріуполя.

Нагадаємо, лави фракції “Слуга народу” поповнив Олександр Божков, який балотувався до Верховної Ради за списком партії “Слуга народу” під №141 – він склав присягу народного депутата.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE