Politerno > Україна і світ > ФСБ “затримала неонацистів”, які “хотіли вбити” Соловйова, Кісельова, Скабєєву, Сімоньян та інших пропагандистів

ФСБ “затримала неонацистів”, які “хотіли вбити” Соловйова, Кісельова, Скабєєву, Сімоньян та інших пропагандистів

  • 25 Квітня, 2022
  • 1336 Переглядів
  • 0

ФСБ РФ заявило про затримання “неонацистів, які готували вбивство” російського пропагандиста Володимира Соловйова, а також Дмитра Кісельова, Маргариту Сімоньян, Ольгу Скабєєву та Євгена Попова.

Про це повідомили РИА “Новости” та Інтерфакс.

 

“ФСБ спільно з СК затримано групу членів забороненої в Росії неонацистської терористичної організації “National Socialism/White Power”* (“Націонал-соціалізм/Біла сила, влада”*) — громадян Росії, які планували за завданням Служби безпеки України вбивство громадського діяча, відомого журналіста Володимира Соловйова”, – йдеться у повідомленні ФСБ.

За твердженням російських силовиків, під час обшуків у затриманих “вилучили саморобну вибухівку, вісім “коктейлів Молотова”, шість пістолетів Макарова, обріз мисливської рушниці, гранату РГД-5, понад тисячу патронів різного калібру, наркотики групи, націоналістичну літературу та атрибутику”.

“Члени злочинної групи дають свідчення про підготовку вбивства Соловйова, після якого вони планували втекти за кордон”, – заявили у ФСБ.

Повідомляється, що головне слідче управління СК РФ порушило кримінальну справу.

Про “запобігання замаху на відомого російського журналіста” заявив і Путін на розширеній колегії Генеральної прокуратури РФ.

При цьому він заявив, що “напад готувався за вказівкою з Києва”.

Вже за кілька годин ФСБ Росії заявила, що “неонацисти”, затримані за підозрою у підготовці замаху на пропагандиста Володимира Соловйова нібито на замовлення СБУ, планували вбити також інших російських пропагандистів – Дмитра Кісельова, Маргариту Сімоньян, Ольгу Скабєєву та Євгена Попова.

ФСБ поширила відео із частиною допиту затриманих. Один із них заявив, що підозрювані обговорювали плани вбивства й інших російських “журналістів”.

“У період із січня по березень 2022 року я приїжджав на квартиру, де обговорювалися в моїй присутності підпали машин із символікою підтримки спецоперації, а також військкоматів, ну і, крім цього, вбивства”, – сказав один із затриманих.

На уточнююче запитання він відповів, що члени групи обговорювали вбивства Дмитра Кісельова, Маргарити Сімоньян, Ольги Скабєєвої, Євгена Попова.

Інший затриманий повідомив, що підготувати замах на Соловйова вони мали “якнайшвидше”, а після скоєння злочину – нібито планували виїхати в Україну.

Декілька фігурантів справи також заявили, що завдання їм нібито ставила Служба безпеки України.

Служба безпеки України запевнила росіян, що наполегливо працює над посиленням безпеки рідної держави і “відволікатися” на російських пропагандистів не має ні часу ні бажання. 

“СБУ не має жодних планів щодо вбивства В.Соловйова. Водночас, враховуючи кількість фейків та антиукраїнської ненависті, які транслює ця особа, вона може самотужки захлинутися у “продуктах” власної низькопробної пропагандистської діяльності”, – зазначили в СБУ.

Нагадаємо, внаслідок російських ракетних ударів по залізничній інфраструктурі поблизу міст Жмеринка та Козятин на Вінниччині загинули п’ятеро людей та ще 18 отримали порання

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE