Politerno > Україна і світ > Від рук окупантів загинули 3818 мирних українців – Венедіктова

Від рук окупантів загинули 3818 мирних українців – Венедіктова

  • 25 Квітня, 2022
  • 664 Переглядів
  • 0

Станом на 25 квітня в Україні загинуло 3 818 мирних жителів, понад 4 тисячі людей поранено.

Про це повідомила генеральний прокурор Ірини Венедіктова в інтерв’ю агенції “Інтерфакс-Україна“.

Венедіктова зазначила, що цифра, яку мають органи прокуратури, так само некоректна, як і та, яка подається в статистиці ООН, оскільки не враховується заблокований Маріуполь і ті місця на Київщині, куди поки що прокуратура не може зайти.

“У нас цифри теж не цілком відповідають дійсності. Як працюють прокурори? У нас же, вибачте, має бути тіло, яке ми ідентифікуємо як цивільну особу. Тоді ми говоримо, що у нас загинула цивільна особа. Тому на сьогоднішній день на сьогодні на підставі відомостей, які надаються кожною обласною прокуратурою, у нас 3 818 загиблих, поранених – понад 4 тисячі (дані уточнені станом на ранок 25 квітня – ІФ).

Спочатку ми вважали з кримінальних проваджень, цифра була ще меншою. Зараз рахуємо з МОЗ, з моргів. Інформацію щодо загиблих та поранених дітей вручну збираємо. Після того, як дізналися про вбитого 28 лютого хлопчика з частиною від снаряда в грудях, – щоранку і щовечора починаються з доповіді по країні щодо дітей”, – зазначила генпрокурорка.

Нагадаємо, Верховна Рада не знає, де знаходиться член фракції “Слуга народу” Олексій Ковальов, який у 2021 році придбав “4 канал”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE