Politerno > Україна і світ > СБУ заявила про затримання в Іспанії розшукуваного Шарія

СБУ заявила про затримання в Іспанії розшукуваного Шарія

  • 5 Травня, 2022
  • 865 Переглядів
  • 0

СБУ заявляє, що в Іспанії 4 травня затримано відеоблогера та лідера “Партії Шарія” Анатолія Шарія. В Україні проти нього розслідується кримінальна справа за підозрою у держзраді.

Про затримання прес-служба СБУ.

 

Це стало можливим завдяки тісній взаємодії Служби безпеки України з Офісом генерального прокурора, міжнародними партнерами та у результаті багаторівневої спецоперації українських правоохоронців.

Повідомляється, що Шарія затримали правоохоронці Іспанії. У СБУ нагадують, що Шарія підозрюють за ст. 111 – держзрада та ст. 161 – порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак. 

На переконання слідчих СБУ, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Шарій діяв на замовлення іноземних структур.

Докази слідства підтверджені низкою експертних досліджень, які встановили, що в інтерв’ю та виступах Шарія наявні факти його підривної діяльності проти України.

Минулого року йому було оголошено про підозру.

Продовжуються всі необхідні слідчо-оперативні заходи для того, щоб ця особа відповіла за свої дії перед законом.

 

Нагадаємо, 25 лютого підозрюваний у держзраді Анатолій Шарій не з‘явився в СБУ на допиті у якості підозрюваного – його оголошено у державний розшук.

Офіс генпрокурора і НАЗК відкрили кримінальні провадження проти Анатолія Шарія за фактами відмивання доходів, ухилення від сплати податків і махінацій у фінансуванні “Партії Шарія”.

Рада нацбезпеки та оборони вирішила призупинити діяльність в Україні партій, які мають зв’язки з країною-агресором.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE