Politerno > Україна і світ > ОГП і НАЗК розпочали проти Шарія кримінальні справи щодо відмивання доходів при фінансуванні партії. ДОКУМЕНТ

ОГП і НАЗК розпочали проти Шарія кримінальні справи щодо відмивання доходів при фінансуванні партії. ДОКУМЕНТ

  • 19 Червня, 2021
  • 567 Переглядів
  • 0

Офіс генпрокурора і НАЗК відкрили кримінальні провадження проти Анатолія Шарія за фактами відмивання доходів, ухилення від сплати податків і махінацій у фінансуванні “Партії Шарія”.

Про це написав народний депутат Олексій Гончаренко у твітері.

“Отримав відповіді на свої депутатські звернення щодо законності придбання у власність нерухомості, де переховуються Шарій і його дружина, а також про джерела фінансування “Партії Шарія”. Офіс генпрокурора повідомив, що з цього приводу вже ведеться розслідування Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України”, – йдеться в повідомленні.

У відповіді Офісу генпрокурора на запит Гончаренка, фотокопію якого оприлюднив нардеп, уточнюється, що розслідування ведеться за ч. 1 ст. 205-1, ч. 2 ст. 209, ч. 3 ст. 212 (підробка документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців; легалізація (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом, вчинена у великому розмірі; ухилення від сплати податків, зборів) Кримінального кодексу України.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE