Politerno > Україна і світ > Туреччина проти Швеції та Фінляндії в НАТО – Гельсінкі спробують домовитися

Туреччина проти Швеції та Фінляндії в НАТО – Гельсінкі спробують домовитися

  • 14 Травня, 2022
  • 723 Переглядів
  • 0

Більшість громадян Туреччини виступають проти вступу Швеції та Фінляндії до НАТО через підтримку цих скандинавських країн курдських екстремістів.

Про це 14 травня заявив голова турецького МЗС Мевлют Чавушоглу, повідомляє видання En Son Haber.

Чавушоглу заявив, що Анкара вважає неприпустимим, щоб у НАТО були країни, які підтримують курдські формування, проти яких армія Туреччини веде боротьбу. Також він розповів про заплановану зустріч з міністрами обох країн.

“Країна, яка буде союзником, не повинна відкрито підтримувати PKK/YGP, терористичну організацію, яка щодня нападає на нас і вбиває наших солдатів, поліцейських і цивільних”, – сказав Чавушоглу.

Як заявив міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто перед неформальною зустріччю з головами відомств країн НАТО у Берліні, він зустрінеться у суботу ввечері з міністром закордонних справ Туреччини, щоб прояснити всі питання щодо вступу скандинавської країни до НАТО, пише Reuters.

“Я впевнений, що ми знайдемо рішення”, – сказав Хаавісто, додавши, що він розмовляв телефоном зі своїм “хорошим колегою” міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу у п’ятницю.

Чавушоглу у суботу в Берліні розкритикував “неприйнятну та обурливу” підтримку, яку потенційні нові члени НАТО Швеція та Фінляндія надають Робочій партії Курдистану.

“Проблема в тому, що ці дві країни відкрито підтримують РПК та YPG та взаємодіють з ними. Це терористичні організації, які щодня нападають на наші війська. Тому неприйнятно та обурливо, що наші друзі та союзники підтримують цю терористичну організацію”, — сказав він.

Нагадаємо, у суботу під час церемонії інавгурації нова президентка Угорщини Каталіна Новак озвучила позицію щодо війни Росії проти України.

Окупанти зосереджують основні зусилля на підготовці до наступальних дій у напрямках населених пунктів Сєверодонецьк, Соледар та Бахмут – зведення Генштабу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE