Politerno > Україна і світ > “Вони на місці зі зброєю в руках”: Білецький зробив заяву щодо захисників “Азовсталі”

“Вони на місці зі зброєю в руках”: Білецький зробив заяву щодо захисників “Азовсталі”

  • 17 Травня, 2022
  • 1278 Переглядів
  • 0

Засновник полку “Азов” Андрій Білецький заявив, що він перебуває на контакті із захисниками “Азовсталі” та попросив не коментувати перебіг їхньої евакуації.

Відповідне відеозвернення оприлюднено на telegram-каналі Білецького.

“82 доби хлопці билися в неймовірних умовах. Більше 70 діб вони стримували ворога в повному оточенні при величезній чисельній перевазі ворога, при жахливих авіаційних, корабельних, артилерійських бомбардуваннях тощо.

Вони зробили речі, які, безумовно, ввійдуть, повинні ввійти в підручники з військової історії. Зараз головне завдання – це спасти “сталевих людей”. Вони ще знадобляться, безумовно, Україні.

Головне зараз: не зашкодити своїми домислами, ідеями, якимись інсайдами самій операції по спасінню бійців. Тому в мене велике прохання до всіх, хто хоче поділитися думками про те, що відбувається на “Азовсталі”, або до тих, хто має якісь “секрети”, “інсайди” і хоче з усім світом поділитися цими “інсайдами” – залиште їх при собі, як і власні думки. 

Через дві-три доби, я думаю, що сам гарнізон доведе, дасть чітко зрозуміти, як все проходило, як все відбувалося”, – заявив Білецький.

Білецький зазначив, що підтримує контакт з військовослужбовцями полку “Азов”, і запевнив, що в них все добре і вони перебувають “на місці зі зброєю в руках”.

Українське військово-політичне керівництво поки не коментує перебіг евакуації. Перед цим представники Міністерства оборони України заявляли, що захисникам віддали наказ зберегти життя всіх військовослужбовців, які лишилися в підземеллях “Азовсталі”.

Довідково: Андрій Білецький був першим командиром добровольчого батальйону “Азов” під час першої стадії російсько-української війни – Антитерористичної операції на Донбасі в 2014-2015 роках. Коли на основі “Азову” в складі Національної гвардії сформували регулярний одноіменний полк, Білецький став займатися формуванням громадських організацій з іменем “Азов” і називає себе “Лідером азовського руху”.

Нагадаємо, учора ввечері іноземні ЗМІ повідомили, що з території заводу “Азовсталь” в Маріуполі у підконтрольний росіянам Новоазовськ виїхали автобуси з українськими військовими.

Генштаб зявив, що в інтересах збереження життів 16 травня було евакуйовано 52 важкопоранених українських військовослужбовців. Вказано, що після стабілізації їх стану планується обмін на російських військовополонених.

17 травня Маріупольська міська рада опублікувала кадри евакуації поранених захисників Маріуполя з “Азовсталі”.

На Донецькому напрямку окупаційні війська РФ намагаються вести наступальні дії уздовж усієї лінії зіткнення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE