Politerno > Україна і світ > Надіюся, що тіла загиблих бійців з “Азовсталі” передадуть рідним, – командир “Азову”

Надіюся, що тіла загиблих бійців з “Азовсталі” передадуть рідним, – командир “Азову”

  • 20 Травня, 2022
  • 778 Переглядів
  • 0

Важкопоранені бійці із заводу “Азовсталь” були евакуйовані і отримали допомогу, а щодо загиблих захисників Маріуполя “процес триває”.  

Про це у відеозверненні повідомив командир полку Національної гвардії України “Азов” Денис Прокопенко у Telegram-каналі Азов – Маріуполь.

 

“86 днів оборони Маріуполя. Вище військове керівництво дало наказ про збереження життя та здоров’я військовослужбовців гарнізону та припинення оборони міста. 

Попри важкі бої, кругову оборону та відсутність постачання ми постійно наголошували на трьох важливих для нас умовах, а саме: цивільні, поранені та загиблі. 

Цивільних вдалося евакуювати. 

Важкопоранені отримали необхідну допомогу та їх вдалося евакуювати з подальшим обміном та доставкою на територію, підконтрольну Україні. 

Щодо загиблих Героїв процес триває. Та надіюсь, найближчим часом рідні та вся Україна зможуть з почестями поховати своїх воїнів. Слава Україні!”. 

Раніше повідомлялося, що бійці “Азову” з 16 травня виходять із бункерів заводу “Азовсталь”: важкопоранених доставили в лікарні в ОРДО, інших росіяни утримують і допитують. Доля загиблих Героїв була невідома. 

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що з 16 травня по 20 травня “здалися в полон” вже 1908 українських “націоналістів” із заводу “Азовсталь”, а до цього там “склали зброю 1387 морпіхів”.

За словами Шойгу, із заводу також було врятовано 177 мирних громадян, у тому числі 85 жінок та 47 дітей.

Українська сторона практично не коментує операцію з порятунку гарнізону “Маріуполь”, влада лише підтвердила наказ зберегти життя особового складу.

19 травня заступник командира полку “Азов” Святослав Паламар повідомив, що керівництво і він ще залишаються на території заводу “Азовсталь”.

Нагадаємо, за інформацією британської військової розвідки та низки західних аналітиків, наступ Росії на Донбасі втратив темпи і за нинішніх умов Росія навряд чи зможе значно його прискорити.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE