Politerno > Україна і світ > Корнієнко відхрестився від Ковальова і розповів, коли в того можуть забрати мандат

Корнієнко відхрестився від Ковальова і розповів, коли в того можуть забрати мандат

  • 9 Червня, 2022
  • 749 Переглядів
  • 0

Ексглава партії “Слуга народу”, перший віцеспікер ВР Олександр Корнієнко прокоментував процес позбавлення нардепа від “СН” Олексія Ковальова депутатського мандату.

В ефірі Свобода Live Корнієнко розповів, що наразі немає можливості позбавити депутатського мандата за звинуваченням у колабораційній діяльності.

«Коли наші «прабатьки» парламентські писали Конституцію в 96-му році – я з кількома з них спілкувався, і вони казали, що в страшному сні не могли уявити, що треба написати таку підставу для втрати мандата, як колаборантство, ще й з Російською Федерацією. Тому такої підстави немає, є підстава «вирок суду». Відповідно, якщо буде вирок суду, повірте мені, в той же день збереться ВР, щоб позбавити мандата. Це стосується і Медведчука, і Ковальова, і кого завгодно», – запевнив він.

Він висловив думку, що правоохоронці та суди розглядатимуть справи про колабораціонізм у пріоритетному порядку, розуміючи «суспільну важливість і увагу до таких питань».

Корнієнко також відповів на питання про те, яким чином Ковальов потрапив у команду «Слуги народу».

«Пропозиції на округи подавали наші місцеві штаби, структури. На той момент ще не було такої партії як партії, це були в основному люди, які займалися передвиборчою кампанією президента на президентських виборах, потім автоматично кампаніями в себе в областях. Вони подавали різних кандидатів, на той момент важко було передбачити, що будуть такі результати», – пояснив він.

Перший заступник голови парламенту також заперечив слова журналіста Юрія Бутусова про свою причетність до того, що Ковальов долучився до президентської партії:

«Я можу запропонувати Юрію сходити на поліграф по темі Ковальова. Все, що я можу запропонувати: хай він сидить, я там готовий чотири години на поліграфі відповісти на всі питання щодо Ковальова щодо того, що я з ним познайомився вже на підготовчій сесії наших кандидатів по мажоритарним округам, яка була вже після затвердження… Я не знав цю людину абсолютно і можу це присягнути під будь-якими присягами».

Щодо долі «4 каналу», який належить Ковальову, Корнієнко припустив, що суд може його конфіскувати або ж накласти арешт. Він також не підтвердив повідомлення про те, що Ковальов нібито купив канал за погодженням із Офісом президента.

«Щодо зв’язків із Офісом – чесно кажучи, я не буду наводити цитати, але, коли ця новина прозвучала, дуже багато колег із Офісу набирали нас із Арахамією і питали, що це таке, що це за депутат, чого він канали купує. Тобто це не було точно якось пов’язано з владою», – сказав парламентар.

Він додав, що не спілкувався з Ковальовим після його виїзду на окуповану Херсонщину, зокрема й з міркувань безпеки.

Депутата Олексія Ковальова, який повернувся на окуповану російськими військами Херсонщину, 3 травня виключили із фракції «Слуга Народу». Згодом ДБР повідомила про кримінальне провадження проти нього за колабораційну діяльність.

Ковальов сам зізнався, що співпрацює з російськими окупантами і підтримав анексію регіону Росією.

Сам Ковальов раніше у коментарі «Схемам» зазначав, що «не зраджував інтересів держави» і «в будь-який момент може повернутися та надати будь-які пояснення будь-якому правоохоронному органу». За його словами, він вирішив повернутися через виборців та власний бізнес.

Нагадаємо, бойовики тимчасово окупованих територій Донецької області “засудили” до страти трьох іноземних бійців, які захищали Україну.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE