Politerno > Україна і світ > На Заході назвали свої оновлені дані про втрати росіян у війні проти України

На Заході назвали свої оновлені дані про втрати росіян у війні проти України

  • 9 Червня, 2022
  • 969 Переглядів
  • 0

Кількість військових РФ, які загинули у війні проти України, становить від 15 до 20 тисяч людей.

Про це посадовець однієї з країн Заходу на умовах анонімності розповів у коментарі The Guardian, повідомляє “Європейська правда”.

“Що стосується втрат росіян, наша оцінка – між 15 і 20 тисячами загиблих. Вона змінилась із попереднього разу, коли ми говорили про понад 15 тисяч загиблих”, – сказав співрозмовник видання.

Він наголосив, що в умовах бойових дій дати більш точну оцінку важко. При цьому посадовець відмовився називати оцінку втрат з боку України.

За оцінкою Заходу, і Україна, і Росія “постали перед тією ж проблемою” у війні.

“Вони запекло воюють уже понад 100 днів, і втрати – як нелетальні, так і летальні – значні з обох боків. Звісно, вони постануть перед проблемою бойового духу. Але українці б’ються за свою батьківщину і загалом мають добре укріплені позиції, тож перед росіянами у цьому відношенні мають перевагу”, – зазначив посадовець.

Як повідомляв у четвер Генштаб ЗСУ, Росія у загарбницькій війні в Україні вже втратила 31 700 військових, 1 398 танків, 3 438 бойових броньованих машин та 711 артилерійських систем.

Нагадаємо, ексглава партії “Слуга народу”, перший віцеспікер ВР Олександр Корнієнко прокоментував процес позбавлення нардепа від “СН” Олексія Ковальова депутатського мандату.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE