Politerno > Україна і світ > Марченко зробив прогноз та пояснив складність операції із звільнення Херсона

Марченко зробив прогноз та пояснив складність операції із звільнення Херсона

  • 15 Червня, 2022
  • 1389 Переглядів
  • 0

Бої на лінії фронту між Херсоном та Миколаєвом перейшли в позиційну фазу, наразі там прострілюється “кожна ділянка і все заміновано”, що ускладнює для ЗСУ звілнення Херсону та області.

Про це генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко, який керував обороною Миколаєва, розповів виданню “Крим. Реалі”

За його словами, така ситуація, з іншого боку, робить неможливим і наступ росіян саме на Миколаїв. 

“Ми трошки втратили дуже важливого оперативного часу і дали їм можливість трохи зміцнитися. Там зараз дуже добре налаштована робота деяких окремих підрозділів, які монотонно, щодня б’ють по важливих точках, тим самим деморалізують людей. Скажу як є: якби у нас було достатньо сил і засобів, яких у нас, на жаль, не вистачає (техніка, озброєння, артилерія, ППО, підтримка з повітря), якби ми розігналися, повірте, що вони б зупинилися вже за Керченським мостом“, – сказав він.

Марченко додав, що оборона росіян на Херсонському напрямку – “оборона боягузтва”. 

“Так, вони заливають бетоном. Але повірте, що коли піде масований наступ, контратака, вони всі побіжать. Тому що вони невмотивовані. У них немає ні бажання, ні мотивації. Їх туди загнали батогами та змусили воювати. Нас ніхто не змушував воювати, ми відбиваємо свій дім. У нас іншого варіанту немає, у нас Батьківщина одна й іншу нам ніхто не дасть”, – додав генерал.

Як повідомлялося, на внутрішніх блокпостах на тимчасово окупованій Херсонщині окупантам дозволено розстрілювати цивільних, які здадуться їм підозрілими.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон посилив свою риторику щодо РФ, але продовжує наполягати на переговорах з Путіним.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE