Politerno > Україна і світ > 65% громадян Німеччини, Нідерландів і Франції підтримують надання статусу кандидата Україні, – опитування

65% громадян Німеччини, Нідерландів і Франції підтримують надання статусу кандидата Україні, – опитування

  • 15 Червня, 2022
  • 451 Переглядів
  • 0

Населення Франції, Німеччини та Нідерландів переважно виступає за надання Україні статусу кандидата на членство в Євросоюзі.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на опитування, замовлене Центром “Нова Європа”.

З-поміж тих, хто визначився зі своєю позицією, надання Україні кандидатства підтримують 68% німців, 65% французів і 65% нідерландців, натомість 32% жителів Німеччини і по 35% – Франції та Нідерландів виступають проти.

Загалом же у Німеччині 46% виступають за надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС, а 22% – проти, ще 25% не визначились зі своєю позицією, а 7% не змогли відповісти на запитання.

У Франції підтримують кандидатський статус України 42% респондентів, 24% не підтримують, 26% не визначилися з відповіддю і ще 9% відповіли, що не знають.

А в Нідерландах 45% опитаних підтримують кандидатство України, 24% – висловлюються проти, 21% не зміг обрати відповідь, а ще 10% – не знають.

Опитування було проведене компанією Kantar з 9 по 13 червня 2022 року на замовлення Центру “Нова Європа” та за підтримки Празького центру громадянського суспільства. Вибірка становить 1048 громадян Німеччини, 1050 громадян Франції та 1037 громадян Нідерландів.

Зазначимо, що це перше подібне опитування напередодні оприлюднення висновку Європейської комісії щодо надання Україні.

Раніше ми писали, що більшість країн-членів Євросоюзу, зокрема Італія, не проти надання Україні статусу кандидата на вступ в ЄС. Данія і Нідерланди не підтримують членство України в об’єднанні.

Нагадаємо, як заявив генерал Марченко, бої на лінії фронту між Херсоном та Миколаєвом перейшли в позиційну фазу, наразі там прострілюється “кожна ділянка і все заміновано”, що ускладнює для ЗСУ звілнення Херсону та області.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE