Politerno > Україна і світ > Байден підтвердив Зеленському виділення Україні $1 млрд військової допомоги

Байден підтвердив Зеленському виділення Україні $1 млрд військової допомоги

  • 15 Червня, 2022
  • 1687 Переглядів
  • 0

Президент США Джо Байлен під час телефонної розмови з українським лідером Володимиром Зеленським підтвердив виділення Києву мільярда доларів безпекової допомоги.

Про це, як повідомляє “Європейська правда”, заявили в Білому домі.

“Я поінформував президента Зеленського, що Сполучені Штати надають Україні ще 1 мільярд доларів безпекової допомоги, зокрема додаткову артилерію та озброєння берегової оборони, а також боєприпасsd для артилерії та передових ракетних систем, які необхідні українцям для підтримки оборонних операцій на Донбасі”, — йдеться в повідомленні.

У повідомленні не уточнюється, про яке саме озброєння йдеться, але раніше ЗМІ зазначали, що США нададуть Україні протикорабельні ракети Harpoon, більше ракет для систем залпового вогню (РСЗВ), які були відправлені в Україну, а також артилерійські снаряди для гаубиць М777 і запасні частини.

Крім того, глави України і США обговорили дії глави Пентагону Ллойда Остіна щодо координації додаткової міжнародної підтримки українських Збройних Сил.

Також Байден заявив, що США виділять додаткову гуманітарну допомогу в розмірі 225 мільйонів доларів, “щоб допомогти людям в Україні, в тому числі шляхом постачання безпечної питної води, найважливіших медичних засобів та медичної допомоги, їжі, житла та готівки для сімей, щоб придбати речі першої необхідності”.

“Мужність, стійкість і рішучість українського народу продовжують надихати світ. І Сполучені Штати разом із нашими союзниками та партнерами не будуть коливатися у своїй відданості українському народу, який бореться за свою свободу”, — підсумував американський президент.

Нагадаємо, населення Франції, Німеччини та Нідерландів переважно виступає за надання Україні статусу кандидата на членство в Євросоюзі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE