Politerno > Україна і світ > Польща може запровадити протиракетний захист над заходом України

Польща може запровадити протиракетний захист над заходом України

  • 18 Червня, 2022
  • 1593 Переглядів
  • 0

Польща має аргументи для того, щоб забезпечити превентивне страхування та повідомити про це Росію.

Про це в інтерв’ю польському виданню заявив екс-керівник Бюро національної безпеки Польщі Станіслав Козей.

За його словами, якщо Росія продовжить атакувати ракетами великої дальності прикордонні з Польщою райони, то Варшава може закрити небо над заходом України.

Російські ракети великої дальності, запущені з Чорного моря або за допомогою стратегічної авіації, які летять до кордонів НАТО, мають бути збиті на відповідній відстані від цього кордону, вважає генерал Козій.

Однак такий крок може призвести до ескалації всього конфлікту. 

“Мова йде про ракети подвійного призначення, тому що вони також здатні нести ядерні боєголовки. Коли це враховано, у нас є повні аргументи для того, щоб застрахуватися на превентивній основі і оголосити Росії, що якщо вона не припинить атакувати наш кордон ракетами великої дальності, то з дня на день ми введемо протиракетний захист над Західною Україною”, – заявив Козей.

Генерал переконаний, що досі Путін успішно шантажував Захід, реалізувавши свою доктрину ескалації, погрожуючи потенційним застосуванням ядерної зброї. 

“На мою думку, цю ситуацію треба нарешті змінити чи хоча б збалансувати. Не може бути, щоб у протистоянні двох сторін тільки одна лякає, ставить бар’єри, умови, червоні лінії”, – додав польський військовий.

Нагадаємо, на Донеччині військові 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців збили російський літак Су-25 з ПЗРК “Ігла”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE