Politerno > Україна і світ > У Росії спалахнув скандал навколо звільнення з полону Тайри

У Росії спалахнув скандал навколо звільнення з полону Тайри

  • 19 Червня, 2022
  • 318 Переглядів
  • 0

Кореспондентка російського пропагандистського «Першого каналу» Ірина Куксенкова днями заявила, що, за її даними, українську парамедикиню Тайру обміняли на чеченця, давши разом із нею на додачу 25 мільйонів рублів.

Це, на її думку, була корупційна схема.

“У підсумку на зараз – відбулася схема (як на мене корупційна), де Іса Хачукаєв та Мурад Саїдов визволяли затриманого в Україні Гриценка Адама Мурадовича (сина останнього). Ще на додачу до нього дали 25 мільйонів рублів. Як у тому мультику “допоможіть Маші зрозуміти яке відомство бере хабарі?””, – пише вона.

Згідно з відкритими джерелами, Іса Хачукаєв – постпред Чечні в анексованому Криму. Мурад Саїдов – його помічник. У березні в чеченських ЗМІ проходила інформація про те, що 20-річного сина Саїдова нібито викрали з його квартири в Україні українські спецслужби, про що заявляв і Кадиров. Судячи з вищезазначеного, Адам навряд чи увійшов до України разом з армією РФ, а, ймовірно, жив в Україні на момент початку війни (тобто він не російський військовий). І тепер, за даними пропагандистки, його обміняли на Тайру.

Сам 20-річний громадянин України чеченського походження Адам Саїдов в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив, що його «викрадення» спецслужбами, про яке оголосив його батько, заступник голови Чечні Рамзана Кадирова в Криму Мурад Саїдов – це брехня. Він розповів, що його справді затримували співробітники СБУ, але задля його ж безпеки. Також він жорстко розкритикував самого Кадирова.

У російських телеграм-каналах із приводу заяв Куксенкової вже починається величезний скандал. Багато хто з російських пропагандистів і прокремлівських блогерів розкриткували обмін Тайри, яку вважають пособницею «азовців».

Нагадаємо, народні депутати ухвалили закон про заборону російської музики в медіа та громадському просторі України. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE