Politerno > Україна і світ > Якщо зупинити війну без згоди суспільства, воно піде воювати без уряду – Данілов

Якщо зупинити війну без згоди суспільства, воно піде воювати без уряду – Данілов

  • 19 Червня, 2022
  • 1156 Переглядів
  • 0

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що можлива зупинка у війні з РФ має бути підтримана українцями, інакше вони можуть продовжити воювати, але вже без команди влади.

Про це Данілов заявив в інтерв’ю канадському виданню The Globe and Mail.

“Кінець війни для нас – це повернення всіх наших територій. Чи можлива зупинка в цій війні? Це може бути варіантом. Але цю зупинку має прийняти наше суспільство. Якщо це не буде прийнято, суспільство піде на війну без уряду”, – зазначив Данілов.

Данілов зазначив, що війна закінчиться лише тоді, коли останні російські війська покинуть українську землю – включаючи і Донбас, і Крим. Однак він відкинув можливість домовленого тимчасового врегулювання, пише видання.

За словами Данілова, найшвидший спосіб припинити війну — це надати Україні необхідну зброю, щоб перемогти російську армію на полі бою.

Відповідаючи на запитання, як довго триватиме війна – чи вимірюється конфлікт місяцями чи роками – секретар РНБО відповів, що це “запитання, на яке ніхто не може відповісти”.

На його думку, поки що війна далека від завершення.

“Ситуація на передовій напружена, складна, і я не з тих, хто вважає російську армію слабкою. У них дуже великі ресурси, і вони їх сюди привезли… Вони мають перевагу в артилерії та важкій техніці. Це не лякає наших воїнів. Ми тримаємо свої позиції. Час від часу ми проводимо контратаки. Але війна все ще триває, і ми далекі від її завершення”, – додав Данілов.

Як повідомлялося, секретар РНБО Олексій Данілов висловив здивування, чому радник керівника ОП Михайло Подоляк став голосом армії. “Подоляк – голос армії? Я його бачив тільки на пеньках у Януковича”, – заявив Данілов.

Нагадаємо, українські військові підтвердили інформацію так званого “посла ЛНР” у Москві Родіона Мірошника та російських ЗМІ про потужний вибух в районі Сєвєродонецька.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE