Politerno > Україна і світ > Наступ Росії сповільниться через брак ресурсів, ЗСУ спроможні на контрнаступ – розвідка Британії

Наступ Росії сповільниться через брак ресурсів, ЗСУ спроможні на контрнаступ – розвідка Британії

  • 22 Червня, 2022
  • 749 Переглядів
  • 0

Британcька військова розвідка вважає, що найближчими кількома місяцями наступ Росії в Україні сповільниться, оскільки її армія виснажує свої ресурси.

Про це заявив прем’єр-міністр Борис Джонсон в інтерв’ю групі європейських газет, пише “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

Джонсон сказав, що сили президента Владіміра Путіна просуваються на Донбасі, сіючи руйнування, але ціною великих втрат солдатів та зброї.

“Проте наша служба військової розвідки вважає, що в найближчі кілька місяців Росія може дійти точки, в якій більше не буде жодного руху вперед, тому що вона вичерпає свої ресурси”, — сказав Джонсон.

“Тоді ми повинні допомогти українцям переламати динаміку. Я аргументуватиму це на саміті “Великої сімки” (у вихідні в Німеччині). Оскільки українці спроможні розпочати контрнаступ, його потрібно підтримати. Технікою, яку вони вимагають від нас”, – додай він

На запитання, як виглядатиме перемога України чи поразка Путіна, Джонсон відповів: “Щоб ми хоча б відновили статус-кво, який був до 24 лютого, і щоб російські війська були відкинуті з районів, у які вони вторглися”.

Нагадаємо, начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов підтвердив, що автомобіль нардепа-зрадника Олексія Ковальова на Херсонщині був підірваний.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE