Politerno > Україна і світ > Окупанти розбомбили торговий центр в Кременчуку – кількість жертв неможливо навіть уявити

Окупанти розбомбили торговий центр в Кременчуку – кількість жертв неможливо навіть уявити

  • 27 Червня, 2022
  • 1268 Переглядів
  • 0

Окупанти нанесли кілька ракетних ударів по торговому центру в Кременчуку, є загиблі.

Про це повідомили мер Кременчука Віталій Малецький, голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін та перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

На місці ракетного удару працюють пожежники, медики й поліцейські. Кількість постраждах уточнюють представники військової адміністрації.

Джапарова повідомила, що ракети влучили в торговий центр “Амстор” за 300 метрів від залізничного вокзалу. За її словами, там перебувало чимало людей, які прийшли купувати продукти. На відео видно густі чорні клуби диму з торгового приміщення.

За словами Малецького, ракети влучили в об’єкт, який не має жодного стосунку “до військових дій”.

Приблизно через годину після атаки в обласній військовій адміністрації підтвердили факт вибухів у Полтаві, але заперечили, що влучання ворожих ракет у місті не було.

Сигнал повітряної тривоги в Полтавській області оголосили близько 15:40. Скасували тривогу о 16:05.

Президент Володимир Зеленський у Telegram відреагував на влучення російської ракети у торгівельний центр Кременчука, внаслідок якого загинули багато людей.

“Окупанти вдарили ракетами по торговельному центру, де було понад тисячу цивільних. ТРЦ палає, рятувальники займаються гасінням пожежі, кількість жертв неможливо навіть уявити.

Жодної небезпеки для російської армії. Жодної стратегічної цінності. Лише намагання людей жити нормальним життям, що так злить окупантів.

Росія продовжує виміщати своє безсилля на звичайних громадянах. Сподіватися на адекватність і людяність з її боку марно”, – зазначив Зеленський.

Сирени звучали також у Донецькій, Сумській, Чернігівській, Київській, Житомирській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Харківській, Миколаївській, Запорізькій та Одеській областях.

ОНОВЛЕНО 19:30. Очільник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін: “10 загиблих і понад 40 людей отримали поранення і травми – така ситуація в Кременчуці внаслідок ракетних обстрілів натепер”.

Рятувальники продовжуються гасити пожежу на місці ракетного удару та шукати людей під завалами. 

Нагадаємо, жахливі історії сексуального насильства російських військових над громадянами на окупованих територіях, які протягом березня-травня озвучувала омбудсмен Людмила Денісова, спробували спростувати журналісти “УП”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE