Politerno > Україна і світ > Зеленський доручив скасувати порядок пересування військовозобов’язаних – УП

Зеленський доручив скасувати порядок пересування військовозобов’язаних – УП

  • 6 Липня, 2022
  • 1794 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному скасувати порядок отримання військовозобов’язаними дозволів на переміщення між областями України.

Про це повідомили джерела УП в Офісі президента України.

На засіданні з військовими Зеленський заслухав доповідь Залужного щодо дозволів для військовозобов’язаних покидати межі місць проживання. 

Президент звернув увагу на те, що суб’єктом формування державної політики в цьому питанні є Міністерство оборони, а обмежувати конституційні права громадян під час воєнного стану може уряд своїми актами. 

Зеленський доручив скасувати прийнятий Генштабом ЗСУ порядок з метою його доопрацювання зі збереженням обороноздатності країни.

Як повідомлялося, Генштаб ЗСУ розробив Порядок надання дозволу на виїзд за межі місця проживання чи перебування громадянам України, які перебувають на військовому обліку, під час воєнного стану: він може діяти від 30 днів до року. Дане рішення розкритикувала нардепка від “Слуги народу”, заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Роксолана Підласа.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що призовники та військовозобов’язані, які планують виїзд за межі своїх районів та областей у воєнний час, мають брати дозволи у територіальних центрах комплектування

Голова Тернопільської ОВА Володимир Труш прокоментував рішення Генштабу ЗСУ щодо Порядку надання дозволу на виїзд за межі місць проживання військовозобов’язаних.

Президент Володимир Зеленський вимагає роз’яснення від Генштабу ЗСУ щодо порядку отримання “якихось дозволів” для військовозобовʼязаних, призовників і резервістів.

Нагадаємо, Угорщина відмовилася від поставок зброї Україні, щоб не наражати на небезпеку російських обстрілів угорців, які проживають на Закарпатті.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE