Politerno > Україна і світ > Білорусь пригрозила нападом на Польщу і закрила до жовтня небо поблизу України

Білорусь пригрозила нападом на Польщу і закрила до жовтня небо поблизу України

  • 7 Липня, 2022
  • 2988 Переглядів
  • 0

Заступник начальника Генштабу збройних сил Білорусі генерал-майор Руслан Косигін заявив, що в разі “провокацій Заходу” білоруські сили завдадуть ударів насамперед по інфраструктурі Польщі.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на БЕЛТА.

“Територія Польщі, як, однак, і країни Балтії, перетворюється на полігон, на території якого США планують розв’язати в Європі ще один кривавий конфлікт проти Російської Федерації та її союзників”, – заявив Косигін.

Він вказав на проведення військових навчань, а також “спроби окремих польських політиків ініціювати повернення так званих споконвічно польських земель, під якими маються на увазі західні регіони України та Білорусі”.

Це все заступник начальника Генштабу ЗС Білорусі назвав “підготовкою до ведення воєнних дій на східному напрямі” на тлі “деградації країн Західної Європи та фактичної втрати ними самостійності в ухваленні рішень”.

“Водночас – і це треба розуміти передусім польському керівництву – у разі початку конфлікту територія Польщі з її військовою інфраструктурою стає першочерговим об’єктом удару, а саме центри ухвалення рішень, елементи системи управління, пункти постійної дислокації національних збройних сил, арсенали та бази, а також критично важливі об’єкти їхньої економіки та транспортної інфраструктури”, – сказав Косигін.

Він підсумував, що “на Заході повинні чітко розуміти, що наша відповідь на будь-які озброєні провокації однозначно буде адекватною і жорсткою”.

Також Беларускі Гаюн повідомляє, що обмеження для польотів цивільної авіації на півдні Білорусі продовжено до 7 жовтня – це означає, що загроза ракетного обстрілу України з боку Білорусі збережеться як мінімум ще три місяці.

Дія зони обмеження для польотів усіх типів цивільних повітряних суден (включно з БПЛА) на висотах від 0 до 19 800 метрів на півдні Білорусі продовжена згідно з NOTAMN O0547/22 з 8 липня по 7 жовтня 2022 року.

Обмеження не поширюється на авіацію ЗС РБ та Держприкордонкомітету Білорусі. Територія зони обмеження не змінилася.

Заборона на польоти над південною частиною Білорусі була запроваджена 24 лютого 2022 року з початком російського вторгнення в Україну.

З півдня Білорусі відбуваються запуски російських ракет по території України. З початку війни з території Білорусі по українських містах було запущено не менше 689 боєголовок, зазначають автори проекту “Беларускі Гаюн”.

Таким чином, загроза ракетного обстрілу території України з повітряного простору Білорусі зберігається як мінімум ще на три місяці, вважають вони.

Нагадаємо, Європейський парламент схвалив виділення Україні 1 млрд євро макрофінансової допомоги для підтримки у зв’язку з війною.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE