Politerno > Україна і світ > Джонсон у четвер подасть у відставку, згодом його може замінити не менший “яструб”

Джонсон у четвер подасть у відставку, згодом його може замінити не менший “яструб”

  • 7 Липня, 2022
  • 2063 Переглядів
  • 0

Прем’єр Британії Борис Джонсон піде у відставку у четвер, усі шанси очолити уряд має міністр оборони Британії Уоллес.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це пише ВВС.

Також повідомляється, що Джонсон продовжить керувати урядом, а новий британський прем’єр буде обраний восени.

Виборчі перегони за посаду лідера Консервативної партії відбудуться цього літа, і новий глава уряду буде визначений до партійної конференції в жовтні.

Телеканал Sky News також повідомляє про відставку прем’єра сьогодні. Зазначається, що це сталося після того, як його новопризначений міністр освіти Мішель Донелан пішла у відставку після 36 годин на посаді, а міністр Надхім Захаві сказав прем’єру “йти зараз”.

Крім того, міністр оборони Бен Воллес відмовився від своєї підтримки.

У канцелярії прем’єра заявили, що він сьогодні зробить заяву для країни.

На Даунінг-стріт вже почали готувати заяву на випадок можливої відставки Джонсона. Станом на ранок четверга кількість урядовців, які залишили його кабмін, перевищила 50 осіб.

Причиною невдоволення Консервативної партії стали неправдиві заяви Даунінг-стріт щодо колишнього заступника парламентського організатора Кріса Пінчера, якого звинувачують у домаганнях до двох колег. 

Канцелярія Джонсона стверджувала, що прем’єр не знав про цей інцидент і тому підтримав повторне призначення Пінчера у 2022 році, але пізніше прем’єр був змушений визнати, що це не так.

Тим часом стало відомо, що одним із головних претендентів на пост прем’єра Великобританії є міністр оборони Британії Бен Уоллес, який чітко та рішуче підтримує Україну, не менше ніж Борис Джонсон.

За даними опитування YouGov, серед членів Консервативної партії він має значну перевагу.

Також серед прихильників міністерка закордонних справ Ліз Трасс, вона на другому чи третьому місці. Вона також займає чітку позицію щодо України.

Британські журналісти притримується тої позиції, що якщо Борис Джонсон піде, то не хотілося б, щоб змінилася політична лінія щодо підтримки України.

Зазначимо, у Британії запевнили, що за Україну виступають усі партії і зміна прем’єра не вплине на ставлення до РФ.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон після зустрічі із своїм урядом на Даунінг-стрит запевнив, що не має наміру йти у відставку й планує призначити нових людей на всі звільнені посади.

Нагадаємо, російські окупанти застосовують протирадіолокаційні авіаційні ракети, намагаючись знищити позиції української ППО, але ЗСУ активно їм протидіють.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE