Politerno > Україна і світ > Казахстан експортуватиме нафту в обхід Росії

Казахстан експортуватиме нафту в обхід Росії

  • 7 Липня, 2022
  • 756 Переглядів
  • 0

Казахстан планує диверсифікацію маршрутів експорту своєї нафти після того, як Росія зупинила роботу терміналів у Новоросійську, через які в Європу йшли десятки мільйонів тонн казахстанської сировини.

Про це повідомляє orda.kz.

Вранці 7 липня в Акорді відбулася нарада за участю президента Казахстану Касим-Жомарт Токаєва та глави щодо розвитку транспортно-транзитного потенціалу країни на тлі новин про призупинення роботи КТК.

Токаєв доручив опрацювати альтернативні маршрути комунікації та доставки вантажів, а також диверсифікацію поставок для безпечного та безперебійного експорту вітчизняної продукції.

Казахстан, на думку Токаєва, має зберегти статус надійного транзитного хаба. Розглядається реалізація альтернативних залізничних маршрутів, наприклад, Достик – Мойинти, Бахти – Аягоз, Мактаарал – Дарбаза, будівництві обвідної залізничної лінії в обхід Алмати.

“Необхідно наголошувати на розвитку вітчизняного залізничного машинобудування. Певні заділи є. Треба активно підтримати казахстанських виробників”, – повідомив Токаєв.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін, який віддав наказ про вторгнення в Україну, заявив, що Росія “всерйоз поки що нічого не починала”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE