Politerno > Україна і світ > “Нашим російським колегам: Україна – не ваша країна. Її зерно – не ваше зерно”, – Блінкен на зустрічі G20

“Нашим російським колегам: Україна – не ваша країна. Її зерно – не ваше зерно”, – Блінкен на зустрічі G20

  • 8 Липня, 2022
  • 552 Переглядів
  • 0

Під час засідання міністрів країн G20 державний секретар США Ентоні Блінкен закликав Росію припинити блокування експорту українського зерна та нагадав, що Україна є суверенною державою.

Про це повідомляє The Washington Post.

“Нашим російським колегам: Україна – не ваша країна. Її зерно – не ваше зерно. Чому ви блокуєте порти? Ви повинні дозволити вивіз зерна” , – сказав Блінкен.

Держсекретар зазначив, що внески Москви у Всесвітню продовольчу програму ООН склали лише п’яту частину від 1% пожертвувань організації. Міністра закордонних справ Сергія Лаврова не було в залі під час виступу Блінкена, він пішов з обох пленарних засідань, щойно представники інших країн почали виступи.

Нагадаємо, 7 липня на острові Балі в Індонезії розпочалася дводенна зустріч міністрів закордонних справ “Групи двадцяти”.

Міністри закордонних справ країн G7 не прийшли на вечерю з колегами по G20 в Індонезії, а традиційне фото зустрічі не відбулося через присутність глави міністерства закордонних справ Росії Сергія Лаврова. 

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров достроково залишив Балі.

Учора стало відомо, що влада Туреччини відпустила російський суховантаж Zhibek Zholy, який прибув з вантажем зерна, вивезеним з окупованого Бердянська.

Нагадаємо, ЗСУ розбомбили російський склад боєприпасів в окупованій Новій Каховці, за попередніми даними вбиті декілька десятків загарбників.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE