Politerno > Україна і світ > Конгресвумен вимагає від Байдена перевірити можливі зв’язки Єрмака з Росією

Конгресвумен вимагає від Байдена перевірити можливі зв’язки Єрмака з Росією

  • 9 Липня, 2022
  • 1342 Переглядів
  • 0

Травень 2022 року, Спартц проводить зустріч із командувачем ВМС ЗС України віцеадміралом Олексієм Неїжпапою

У п’ятницю 8 липня членкиня Палати представників США, етнічна українка Вікторія Спартц звернулася до президента Джо Байдена щодо можливих зв’язків глави ОП Андрія Єрмака із РФ.

Про це вона повідомила у Twitter.

“Сьогодні я надіслала листа Джо Байдену з проханням надати брифінг щодо наглядових процедур, які здійснюються щодо глави Адміністрації президента Зеленського Андрія Єрмака”, – заявила конгресвумен. 

Частина листа Вікторії Спартц до президента прихована від публікації, закрита чорною плашкою; зміст цього фрагмента не уточнюється. Втім, у загальному описі листа є коротка згадка про наявність “різноманітної розвідувальної інформації щодо дій пана Єрмака в Україні та його імовірних зв’язків з Росією”. У відкритій частині листа ці тези не відображені.

“На підставі різноманітних розвідувальних даних, дій Єрмака в Україні та його ймовірних угод із Росією, Конгресу необхідно терміново отримати цю інформацію, щоб підтвердити або спростувати різні серйозні звинувачення”, – зазначила Спартц.

Конгресвумен також згадує в листі, що глава Офісу президента призначив своїм заступником з питань правоохоронної діяльності Олега Татарова, тоді як він “затримує призначення незалежного антикорупційного прокурора понад рік, через що Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро не функціонують”.

“У 2020 році до призначення Татаров перебував під слідством НАБУ, де його справу нібито неналежним чином передали звичайному прокурору та закрили. Татаров також був високопосадовцем міліції за колишнього президента Януковича, переслідуючи учасників Євромайдану.

Оскільки президент Зеленський дуже наполегливо працює над розбудовою альянсів із Заходом і нашою країною, наш обов’язок повідомити йому, якщо ми можемо мати якісь занепокоєння щодо ключових людей навколо нього. Це також наш обов’язок перед хоробрими українськими воїнами та сильним українським народом, який бореться за свободу та міжнародний порядок для всіх нас”, – зазначила вона у листі.

За словами конгресвумен, США беруть  матеріальну участь в російсько-українській війні, і Україна потребує все більшої допомоги.

У зверненні до Байдена Спартц пише, що “пан Єрмак викликає багато занепокоєнь у низки людей у США і за кордоном, вважається, що про нього високої думки ваш радних із національної безпеки Джейк Салліван”.

Довідково: Вікторія приїхала до США у 21 рік у 2000 році, маючи за плечима навчання в Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана. Через 6 років вона отримала диплом магістра з бухгалтерії Університету Індіани і залишилася там викладати. Також працювала у бізнесі та державних установах, причому зробила дуже гарну кар’єру – аж до посади головного посадовця з фінансів Служби прокурора Індіани.

Водночас Вікторія Спартц була активною в громадському та політичному житті. Вона очолила Республіканську партію округу Гамільтон.

Разом зі своїм чоловіком-фермером Вікторія виховує двох доньок-підлітків. Тим часом її дідусь та бабуся досі живуть у Носівці і дуже пишаються своєю онучкою.

І хоча Вікторія Спартц належить до Республіканської партії, а не до Демократичної, яку представляє Президент США, саме їй випала честь бути присутньою при підписанні Дж.Байденом закону про ленд-ліз для України 9 травня 2022 р. Також вона отримала в подарунок одну з ручок, якою він був підписаний. А незадовго до підписання цього закону пані Вікторія разом з колегами відвідала Україну, побувала у зруйнованих російськими окупантами містечка на Київщині. Це була перша поїздка американських парламентарів в Україну від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Нагадаємо, Сполучені Штати виявили в Росії 18 фільтраційних таборів для українців.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE