Politerno > Україна і світ > Чому “пішов” Лагута і де він був під час захоплення Херсона

Чому “пішов” Лагута і де він був під час захоплення Херсона

  • 10 Липня, 2022
  • 1548 Переглядів
  • 0

У п’ятницю, 9 липня, президент Володимир Зеленський звільнив голову Херсонської обласної державної адміністрації Геннадія Лагуту згідно з поданою ним заявою.

Геннадій Лагута був головою адміністрації Херсонщини з 26 жовтня 2021 року. За тиждень до звільнення в медіа вже почала з’являтися інформація про це.

В день звільнення він написав, що ухвалив це рішення сам. Мовляв, за ці 4 місяці війни зрозумів, що не обов’язково займати якусь посаду, щоб бути корисним людям та допомагати рідній Херсонщині.

“За ці 9 місяців мого перебування на посаді очільника області не все вдалося втілити в життя. Але для мене і сформованої мною команди Херсонської ОДА першочерговим залишався розвиток області”, – написав Лагута.

Президент тимчасово поклав виконання обов’язків голови Херсонської ОДА на депутата Херсонської обласної ради від “Слуги народу” Дмитра Бутрія.

Місцеве видання “Мост” повідомляє, що Геннадій Лагута зникнув з міста 24 лютого. Про нього нічого не було чутно рівно 50 діб. Чим він займався всі ці дні, і чим займається до звільнення, ніхто не знає. Комунікаційну роботу Херсонська ОВА не вела. Ця ситуація викликала шквал критики від медіа та громадськості.

Перша поява у публічній площині голови Херсонської обласної ВЦА Геннадія Лагути – 15 квітня

Коли ж чиновник з’явився, то кілька місяців демонстрував повну нездатність, наприклад, вирішити проблему з виплатою на Херсонщині зарплат та соціальних виплат.

Сам Лагута пояснив ситуацію із раптовим зникненням тим, що у його команді не було зрадників. Тому “всі розуміють, яку роль нам приготував би окупант”.

“Думаю, що ми з Миколаєва та Кривого Рогу зробимо все, що можемо, і так краще, ніж якби ми були затримані і перебували б у підвалі й нам довелося б…, всі все прекрасно розуміють”, – пояснив ще 20 травня очільник ОВА.

У тому ж травні Лагута призначив своїм радником з питань територіальної оборони Херсонської області депутата облради від Євросолідарності Сергія Хланя.

Цікаво, що історію про те, що Лагута є колишнім водієм міського голови Херсона Ігоря Колихаєв і саме тому його відправили кандидатом на 184 округ, вигадав рік тому саме Сергій Хлань. 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський не отримував звернень від конгресвумен США Вікторії Спартц щодо необхідності вирішити “проблему” керівника Офісу президента Андрія Єрмака. В Офісі президента кажуть, що претензії до Єрмака – це справа американців.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE