Politerno > Україна і світ > Єрмак запропонував Раді створити комісію для контролю надходжень зброї

Єрмак запропонував Раді створити комісію для контролю надходжень зброї

  • 14 Липня, 2022
  • 786 Переглядів
  • 0

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак запропонував парламенту створити Тимчасову спеціальну комісію, яка б контролювала використання зброї, отриманої від західних партнерів України.

Про це Єрмак написав у Telegram.

“Хочу запропонувати народним депутатам розглянути одну важливу ідею. А саме – створення Тимчасової спеціальної комісії, яка займатиметься підготовкою і розглядом питань, пов‘язаних із контролем над використанням зброї, отриманої від наших партнерів…

Парламент, як законодавчий орган, має бути долучений до контролю оборонної допомоги союзників…

Вся отримана західна зброя знаходиться на обліку і відправляється на фронт. Все чітко контролюється і тепер цей процес стане ще більш відкритим…

Саме прозорість є кращим рецептом проти російських маніпуляцій і фейків”, – заявив глава ОП.

Цю пропозицію очільник ОП зробив на тлі заяви американської конгресменки українського походження Вікторії Спартц, яка висловила занепокоєння щодо нагляду за поставками зброї Україні і припустила, що така ситуація могла виникнути через Єрмака.

У своєму пості голова ОП натякнув, що такі звинувачення – це “російські спроби розбалансувати міжнародну коаліцію навколо України” і вони “зазнають нищівного краху”.

Конгресвумен Вікторія Спартц, яка минулого тижня попросила президента США Джо Байдена перевірити “російські зв’язки” глави ОП Андрія Єрмака, закликала чиновника піти у відставку.

Нагадаємо, у Вінниці внаслідок ракетного удару росіян по центру міста сталися вибухи й пожежі, щонайменше вісім людей, серед яких маленька дитина, загинули.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE