Politerno > Україна і світ > За підозрою в держзраді затримано ексначальника управління СБУ в Криму

За підозрою в держзраді затримано ексначальника управління СБУ в Криму

  • 16 Липня, 2022
  • 1686 Переглядів
  • 0

СБУ та ДБР затримали ексначальника управління Служби безепки України в АРК Олега Кулініча.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними джерела УП в правоохоронних органах, Кулінічу інкримінують кілька статей Кримінального кодексу, в тому числі й “державну зраду”. Місце затримання “Українській правді” не уточнили.

Офіційно в СБУ нагадали, що протидія спецслужбам РФ та їх спробам розширити агентурну мережу в українських органах державної влади є одним із головних напрямків діяльності СБУ.

“Фігурантами таких справ були й співробітники СБУ, що свідчить про тенденцію до самоочищення Служби. Викриваючи такі ситуації, а не приховуючи їх, ми впроваджуємо курс на побудову сучасної та дієвої спецслужби, що здатна протидіяти сильному ворогу, який наносить шкоду державній безпеці України.

Безпосередньо в рамках даної справи СБУ готова надати максимальне сприяння та всю необхідну інформацію для подальшого її розслідування. Окремо нагадаємо: фігурант кримінального провадження був звільнений з посади в березні цього року.

Наголошуємо: в СБУ працюють тисячі чесних і професійних патріотів, багато з яких зараз захищають Україну на фронті зі зброєю в руках. Ми ж продовжуємо курс на очищення Служби”, – йдеться у повідомленні.

Довідково: Кулініч Олег Миколайович був призначений  начальником Головного управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим у жовтні 2020 року.

У березні 2022 року Зеленський звільнив його з цієї посади.

Нагадаємо, в Офісі генпрокурора з другої спроби анонсували засідання комісії щодо керівника САП.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE