Politerno > Україна і світ > Після візиту Байдена до Саудівської Аравії Ер-Ріяд збільшить видобуток нафти на 50%

Після візиту Байдена до Саудівської Аравії Ер-Ріяд збільшить видобуток нафти на 50%

  • 17 Липня, 2022
  • 707 Переглядів
  • 0

США та Саудівська Аравія у спільній заяві підтвердили відданість стабільному світовому енергетичному ринку. Ер-Ріяд зобов’язався підтримувати баланс світового нафтового ринку.

«Сторони наголосили на важливості стратегічної економічної та інвестиційної співпраці, особливо у світлі нападу росії на Україну та її наслідків, і підтвердили відданість стабільному світовому енергетичному ринку. США вітали зобов’язання Саудівської Аравії підтримувати баланс світового нафтового ринку для сталого економічного зростання», – йдеться у спільній заяві.

Вона опублікована на сайтах Білого дому та Саудівського агентства друку.

В окремій заяві США йдеться, що Саудівська Аравія має намір наростити рівень нафтовидобутку на 50% порівняно із запланованим показником на липень та серпень. «Ці та подальші кроки, які ми очікуємо найближчими тижнями, допоможуть значно стабілізувати ринки», – йдеться у повідомленні Білого дому.

Щодо російського вторгнення в Україну, сторони у спільній заяві наголосили на важливості міжнародного права, територіальної цілісності та національного суверенітету. Вони підтвердили підтримку резолюції Генасамблеї ООН щодо цього питання. Лідери також віддані наданню допомоги українському народу та безперешкодному експорту зерна.

Загалом США та Саудівська Аравія уклали 18 угод. Вони стосуються інвестицій, енергетики, інформаційно-комунікаційних технологій, космосу та охорони здоров’я. Сторони також домовилися про розширення співробітництва в галузі кібербезпеки, про стратегічне партнерство у вирішенні кліматичних питань та щодо енергопереходу, вони також хочуть не допустити отримання Іраном ядерної зброї.

Нагадаємо, СБУ та ДБР затримали ексначальника управління Служби безепки України в АРК Олега Кулініча.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE