Politerno > Україна і світ > У США натякають на передачу Україні західних винищувачів, не виключають варіант “поважних” А-10

У США натякають на передачу Україні західних винищувачів, не виключають варіант “поважних” А-10

  • 21 Липня, 2022
  • 1188 Переглядів
  • 0

Незабаром в Україну можуть відправити винищувачі західного виробництва, розглядається постачання американських військових літаків А-10.

Про це повідомляє Politico та The Drive з посиланням на заяву військових на Форумі з безпеки в Аспені. 

“Є американські, є Gripen із Швеції, є Eurofighter чи Rafales. Отже, є ціла низка різних систем озброєння, які могли б вирушити в Україну”, – заявив начальник штабу ВПС США генерал Чарльз Браун.

За його словами, заплановані до передачі літаки не будуть російського виробництва. 

“Чого я не можу вам сказати, так це – які саме літаки відправляться в Україну”, – зазначив Браун.

Своєю чергою міністр Військово-повітряних сил США Френк Кендалл не відкинув можливість постачання Україні американських військових літаків А-10. 

Його слова слідували за заявою начальника штабу ВПС США Чарльза Брауна, який сказав, що Повітряним силам ЗСУ зрештою доведеться відмовлятися від радянських літаків на користь “чогось неросійського”.

У Кендалла ж запитали, яких літаків США слід позбутися. Він відповів, що від “поважних” А-10. Після цього модератор запитав: чому б не віддати ці літаки Україні.

“Генерал Браун відповів на це питання про те, які винищувачі можуть зацікавити Україну. Це багато в чому залежить від України… Можливі старіші системи США. Ми будемо відкриті для обговорення з ними їхніх потреб і того, як ми можемо їх задовольнити”, – відповів міністр ВПС США.

У виданні зазначили, що ці заяви Брауна та Кендалла помітно відрізняються від їхніх відповідей у березні, коли обидва військові наголосили, що не було жодних активних планів або навіть обговорень щодо можливості передачі А-10.

Журналісти вважають, що характеристики A-10 ідеально підходять Україні. Цей літак може діяти з невеликих жорстких аеродромів і був сконструйований так, щоб витримувати важкі бойові ушкодження, швидко ремонтуватися та повертатися до бою. Україна вже використовує менш потужні Су-25 – грубий радянський аналог А-10.

У червні генерал-командувач Національної гвардії Каліфорнії Девід Болдуїн закликав американських та інших західних чиновників розглянути можливість якомога скоріше передати Україні винищувачі.

16 липня президент Володимир Зеленський повідомив, що оборонний бюджет США передбачатиме додаткову допомогу Україні, зокрема для авіації. 

Нагадаємо, ворог знову обстріляв Сумщину, Харківщину і Миколаївщину, на Луганщині росіяни розпочали підбір кандидатів в члени виборчих комісій для підготовки так званого “референдуму”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE