Politerno > Україна і світ > Льовочкін повернувся в Україну вперше з початку війни і знову виїхав за тиждень, — “Схеми”

Льовочкін повернувся в Україну вперше з початку війни і знову виїхав за тиждень, — “Схеми”

  • 22 Липня, 2022
  • 876 Переглядів
  • 0

Народний депутат із забороненої на території України партії ОПЗЖ Сергій Льовочкін у липні повернувся до України вперше з початку повномасштабної війни. Через тиждень він знову залишив країну, мабуть, скориставшись своїм статусом нардепа.

Про це повідомили журналісти проєкту “Схеми”, повідомляє “Радіо Свобода”.

Автори розслідування розповіли, що Льовочкін залишив Україну 10 лютого. Джерела журналістів зазначили, що нардеп пробув в Україні з 6 по 13 липня, після чого знову виїхав із країни в компанії колег з ОПЗЖ — Григорія Суркіса та Олександра Пузанова. За даними Верховної Ради, Льовочкін, Суркіс та Пузанов взяли участь у голосуваннях, що проводились у парламенті 8 та 9 липня.

13 липня знімальна група «Схем» зафіксувала як кортеж депутата Григорія Суркіса залишив територію столичного навчально-тренувального комплексу «Динамо».

В цей самий день, за даними джерел проєкту, нардепи залишили Україну через кордон із Польщею.

Вже 20 липня ці парламентарії, а також нардеп, член депутатської групи “За майбутнє” Олександр Герега разом із президентом “Динамо” Ігорем Суркісом були помічені на футбольному матчі київського клубу проти стамбульського “Фенербахче”, який пройшов на стадіоні у польському місті Лодзь.

“Схеми” зазначили, що після початку повномасштабної війни РФ проти України Льовочкін зник із публічного простору і не виступав із заявами, присвяченими вторгненню російських військ.

За даними журналістів, нардеп з 10 лютого проживає на сімейній віллі на півдні Франції разом зі своєю сестрою, парламентаркою з ОПЗЖ Юлією Льовочкіною.

У Державній прикордонній службі України пояснили розслідувачам, що в липні 49-річний Льовочкін та інші політики мали право покинути країну, оскільки це їм дозволяє статус народного депутата.

Закон України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” (ст. 23 ч. 1 п. 13) звільняє нардепів від мобілізації, а постанова Кабінету Міністрів України №57 (п. 2-6) містить правила перетину державного кордону громадянами України.

Нагадаємо, бійці ЗСУ відбили штурми окупантів на Південнобузькому напрямку, ворог відступив і зосереджує зусилля на недопущенні наступу Сил оборони.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE