Politerno > Україна і світ > Монополію щодо торгівлі зброєю в Україні контролює бізнес-партнер Єрмака – “Наші гроші”

Монополію щодо торгівлі зброєю в Україні контролює бізнес-партнер Єрмака – “Наші гроші”

  • 27 Липня, 2022
  • 2426 Переглядів
  • 0

Оточення голови ОП Андрія Єрмака фактично монополізувало ринок зброї в Україні – за цими людьми тягнеться шлейф контрабанди зброї в минулому та зв’язків із спецслужбами РФ.

Про це йдеться у розслідуванні видання “Наші гроші”.

Зазначається, що у червні в Україні створили держпідприємство “Агенція оборонних закупівель”, яке має право самостійно проводити закупівлі зброї та формувати очікувані вартості для цих закупівель. Повноцінного керівника в агенції поки що немає, однак, за даними видання “Цензор.нет“, підприємство буде у сфері впливу заступника міністра оборони Дениса Шарапова. Це бізнес-партнер голови Офісу президента Андрія Єрмака. Вони були бенефіціарами ТОВ “Медійна група європейського партнерства” разом з росіянином Рахамімом Емануїловим.

Наприкінці 90-х років був старшим оперативним офіцером Головного управління розвідки МО України, потім пішов у бізнес і став засновником вищезгаданої фірми ще у 2001 році. Тоді вона мала іншу назву “Міжнародна агенція з питань власності”, а її директором був батько голови Офісу президента Борис Єрмак, який за даними видання “Новинарня” колишній працівник ГРУ росії.

За даними видання, Шарапов, ще за часів Януковича став першим заступником директора держпідприємства “Укроборонсервіс”, а його сестра Дар’я Шарапова стала співвласницею ТОВ “Торговий дім “Україна-ДР Конго””. І саме з Конго Україна мала значні обороти у сфері постачання зброї.

Після обрання президента Зеленського та призначення Єрмака головою ОП Шарапов став першим заступником міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. А вже 9 квітня його призначили на посаду заступника міністра оборони.

Також, ще один бізнес-партнер Єрмака та Шарапова по ТОВ “Медійна група європейського партнерства” росіянин Рахамім Емануїлов має давні зв’язки з російською розвідкою. У Виданні зазначили, що все це напряму  доводить, що люди Єрмака торгують зброєю, а його батько є російським шпигуном.

“Однак така кількість російських спецслужб у такій чутливій сфері як торгівля зброєю (ба більше – монопольному торговцю зброєю) все-таки напружує. Невже у всій Україні немає людей з більш пристойними біографіями? Бо все це створює поле для підозр та ворожих ІПСО-атак”. – зауважив автор статті та головний редактор “Наших грошей” Юрій Ніколов.

Як повідомлялося, міноборони створило Агенцію оборонних закупівель — єдиний національний орган, який закуповуватиме товари, роботи й послуги у сфері національної безпеки й оборони. Нове агентство перебуватиме у сфері впливу колишнього бізнес-партнера Андрія Єрмака, а нині заступника міністра оборони — Дениса Шарапова.

Також стало відомо, що конгресвумен Вікторія Спартц надіслала президенту Джо Байдену ще одного листа, в якому висловила занепокоєння щодо голови ОПУ Андрія Єрмака.

Як пише конгресвумен, одна з проблем була порушена ліцензованим оборонним підрядником США, який висловив стурбованість заступником міністра оборони України, призначеним Єрмаком у квітні, Денисом Шараповим.

“Відомо, що пан Шарапов є бізнес-партнером Андрія Єрмака, Бориса Єрмака (батька Андрія, який звільнився з ФСБ Росії) і громадянина Росії Рахаміма Емануїлова, який раніше мав зв’язки з Іраном і Афганістаном, а зараз – із Владіміром Путіним” – йдеться у листі.

Нагадаємо, в окупованому Херсоні підірвали автомобіль, в якому пересувалися двоє співробітників так званої “поліції”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE