Politerno > Україна і світ > Вибухи в Криму: стало відомо, яку техніку зберігали росіяни в “Саках”

Вибухи в Криму: стало відомо, яку техніку зберігали росіяни в “Саках”

  • 10 Серпня, 2022
  • 1262 Переглядів
  • 0

Повітряні сили України вважають, що внаслідок вибухів 9 серпня на аеродромі “Саки” окупованого Криму знищено склад авіаційного озброєння та близько десятка літаків.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону 10 серпня.

Ігнат розповів, що “Саки” – це військовий аеродром в українському Криму, де окупанти розташовували літаки Су-30 СМ, Су-24, Іл-76 та інші.

Вони щодоби злітали з аеродрому. 24 на 7 авіація ворога здійснює патрулювання повітряного простору біля України. Не долітаючи до острова Зміїний, вони патрулюють у Чорному морі постійно, змінючи лише літаки та екіпажі, зазначив речник Повітряних сил ЗСУ.

Загалом же в Криму є 5 аеродромів, які РФ може використовувати для зльоту літаків та завдання ракетних ударів по Україні, і це становить неабияку загрозу, на додачу до десятків аеродромів у Білорусі та й у самій Росії, додав Ігнат.

“По вибуху, який ми спостерігали на відеоматеріалах, зрозуміло, що уражений склад авіаційного озброєння. Тому що була детонація серйозна. А якщо там додатково знищено з десяток літаків, то це буде справжня невеличка перемога”, – зазначив Ігнат.

Як повідомлялося, 9 серпня пролунали вибухи на військовому аеродромі у Новофедорівці в Криму.

Міністерство оборони Росії заявило, що аеродром у Криму ніхто не обстрілював, але на там здетонували кілька авіаційних боєприпасів.

Окупаційна влада заявила, що внаслідок вибухів на військовому аеродромі в Криму постраждали 5 людей і 1 людина загинула. 

Водночас відоме американське видання The New York Times із посиланням на “високопоставленого українського військового” написало, що за вибухами на аеродромі в окупованому Криму стоять українські сили.

Міністерство оборони України заявило, що йому не відома причина вибухів.

Окрім Криму, вибухи у вівторок лунали і в окупованій росіянами Кирилівці Мелітопольського району.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE