Politerno > Україна і світ > Резніков вже каже, що підрив моста біля Чонгару не зупинив би наступ з Криму

Резніков вже каже, що підрив моста біля Чонгару не зупинив би наступ з Криму

  • 11 Серпня, 2022
  • 826 Переглядів
  • 0

Міністр оборони Олексій Резніков стверджує, що підрив моста біля Чонгару не зупинив би наступ росіян, бо з Криму є низка сухопутних шляхів.

Про це рзніков Резніков повідомив в інтерв’ю “Українській правді”.

"Можу сказати лише одну річ, я цей аргумент застосував, захищаючи наших військових під час засідання цього парламентського комітету: усі, хто кричить "Все пропало, міст не підірвали!", послухайте в першу чергу військових! І вони вам скажуть, що там ще 10 проходів є з Криму по суходолу, а не по мостах! І тому підрив моста не вплинув би аж ніяк на можливість росіян просунутися в цьому напрямку".

Резніков зазначив, що це "відповідально сказав один із військових генералів, який зараз знаходиться в політичній опозиції".

Він також додав, що питання Чонгару і розмінування моста буде розслідуватися після перемоги.

"Це питання обговорювалося на засіданні профільного парламентського комітету. Я був на ньому разом із генералом Залужним, нашим головнокомандувачем, і начальником Генерального штабу генералом Шапталою. Нашими військовими було дане наступне пояснення, що після перемоги буде проведено відповідне розслідування. І в разі встановлення фактів, що кимось із військових або представників інших сил сектору безпеки й оборони був скоєний злочин, то вони точно будуть притягнуті до відповідальності".

 

За словами Резнікова, це питання військових, і вони "самі зацікавлені у проведенні такого розслідування".

Наразі СБУ і контррозвідка збирають і фіксують всі факти. Під час розслідування мають встановити, чи "мала місце диверсія, чи мало місце шпигунство, чи мала місце провокація, чи це була безглузда недбалість когось". 

Резніков не вперше виступає адвокатом влади. Нещодавно він намагався відвести удар від керівника ОПУ Андрія Єрмака та стверджував, що рішення призначити Дениса Шарпова в «Агенцію оборонних закупівель» – його власне



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE