Politerno > Україна і світ > Оприлюднено відео вибуху на білоруському аеродромі з російською технікою

Оприлюднено відео вибуху на білоруському аеродромі з російською технікою

  • 11 Серпня, 2022
  • 847 Переглядів
  • 0

У ніч на четвер в районі аеродрому “Зябрівка”, який знаходиться недалеко від білоруського міста Гомель, було чути вибухи та видно спалахи.

Білоруські Гаюн“, який відслідковує пересування російської військової техніки на території Білорусі, показав відео вибуху в районі аеродрому “Зябрівка” поблизу Гомеля.

"Видно чіткий великий спалах, не схожий на "загоряння двигуна". За уточненими даними, спалахи та вибухи в районі аеродрому "Зябрівка" почалися близько 00:20 11 серпня, що вже саме собою повністю спростовує інформацію Міноборони Білорусі", - пише Гаюн.

Повідомляється, що відео було знято вночі 11 серпня на відстані близько 20-25 км від аеродрому.

Усього було зафіксовано не менше 8 спалахів. Наголошується, що встановити зв'язок спалахів/вибухів із будь-якими навчаннями Збройних сил РБ також поки не вдалося.

Видання "Зеркало" спробувало уточнити інформацію у пресслужбі Генштабу ЗСУ та на самому аеродромі. У Зябрівці відповіли, що "ніхто ні на кого не нападав", а в пресслужбі Генштабу заявили, що не можуть прокоментувати цю ситуацію.

"Беларускі Гаюн" нагадав, що на аеродромі у Зябрівці дислокується угруповання ЗС РФ із великою кількістю техніки: близько 10 одиниць ЗРК С-400 "Тріумф", дві одиниці ЗРГК "Панцир", а також ОТРК "Іскандер". Крім цього, прикопані танки та БМП.

Журналісти припускають, що причиною вибухів могли стати:

  • нічні тренування ВПС та ППО зі стріляниною (але Міноборони Білорусі не говорить про це),

  • по аеродрому могли завдати ударів, щоб знищити комплекси ЗРК/ЗРГК, які там дислокуються,

  • відпрацьовували збиття БПЛА за допомогою ППО (але журналісти наголошують, що Міноборони Білорусі про це мовчить),

  • помпаж авіадвигуна (але в Зябрівці немає літаків, у яких цей ефект міг би бути настільки яскраво виражений, а вертолітний практично непомітний).

Як повідомлялося, 9 серпня пролунали вибухи на військовому аеродромі у Новофедорівці в Криму.

Міністерство оборони Росії заявило, що аеродром у Криму ніхто не обстрілював, але на там здетонували кілька авіаційних боєприпасів.

Окупаційна влада заявила, що внаслідок вибухів на військовому аеродромі в Криму постраждали 5 людей і 1 людина загинула. 

Водночас відоме американське видання The New York Times із посиланням на “високопоставленого українського військового” написало, що за вибухами на аеродромі в окупованому Криму стоять українські сили.

Міністерство оборони України заявило, що йому не відома причина вибухів.

Як свідчать cупутникові знімки, на аеродромі “Саки” в окупованому Криму Росія втратила 9 військових літаків.

Окрім Криму, вибухи у вівторок лунали і в окупованій росіянами Кирилівці Мелітопольського району.

Також ЗСУ завдали ракетного удару по Каховському мосту на Херсонщині – він став непридатним до використання.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков стверджує, що підрив моста біля Чонгару не зупинив би наступ росіян, бо з Криму є низка сухопутних шляхів.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE