Politerno > Україна і світ > Микитася арештували, заставу призначили втричі меншою за хабар

Микитася арештували, заставу призначили втричі меншою за хабар

  • 20 Жовтня, 2022
  • 441 Переглядів
  • 0

Максим Микитась та заступник глави Офісу президента Олег Татаров, яких пов’язують давні стосунки

Вищий антикорупційний суд узяв під варту до 16 грудня з можливістю внесення 260 мільйонів гривень застави екснардепа Максима Микитася, якого викрили на спробі дати меру Дніпра Борису Філатову 22 мільйони євро (близько 850 мільйонів гривень) хабара.

Про це повідомляє Укрінформ.

Відповідне рішення ухвалив у четвер слідчий суддя Віталій Дубас.

“Суд постановив: застосувати до підозрюваного Микитася Максима Вікторовича запобіжний захід тримання під вартою на строк 60 діб до 16 грудня 2022 року включно. Визначити підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 100 тисяч неоподаткованих мінімумів для громадян, що становить 260 млн гривень”, – оголосив суддя.

У випадку внесення застави суд зобов’язав Микитася не відлучатися без дозволу слідчого з Київської області, здати паспорти для виїзду за кордон, не спілкуватися зі свідками у справі і носити електронний засіб контролю.

Як повідомлялося, заступник голови Офісу президента Олег Татаров допомагає експрезиденту будівельної державної корпорації “Укрбуд” Максиму Микитасю привласнити держмайно компанії.

Нагадаємо, прем’єрка Британії Ліз Трасс подає у відставку після 6 тижнів перебування на посаді, експрем’єр-міністр Борис Джонсон має намір позмагатися за лідерство у Консервативній партії, щоб замінити Трасс.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE