Politerno > Україна і світ > Низка стратегічних підприємств переходить у повну власність держави

Низка стратегічних підприємств переходить у повну власність держави

  • 7 Листопада, 2022
  • 632 Переглядів
  • 0

Підприємства олігархів: біглого Костянтина Жеваго, позбавленого громадянства Ігоря Коломойського, Вячеслава Богуслаєва та Костянтина Григоришина – націоналізують.

Поро це повідомляє «Українська правда».

«6 листопада Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла рішення про забезпечення примусового відчуження у власність держави акцій ПАТ «Укрнафта», ПАТ «Укртатнафта», АТ «Мотор Січ», ПрАТ «АвтоКрАЗ» та ПрАТ «Запоріжтрансформатор», - йдеться в повідомленні.

ПАТ «Укрнафта» є найбільшою нафтовидобувною компанією України. Структурам Ігоря Коломойського в ній належить близько 42% акцій. Державі в особі НАК «Нафтогаз» - 50% плюс 1 акція. Власниками інших акцій є міноритарні акціонери.

ПАТ «Укртатнафта» належить Кременчуцький нафтопереробний завод (виведений з ладу через обстріли росіян). В цій компанії Ігорю Коломойському разом з його партнером Геннадієм Боголюбовим належить близько 60%. А державі в особі НАК «Нафтогаз» - 40%.

Компанія "АвтоКрАЗ" входить в групу "Фінанси та кредит" олігарха-втікача Костянтина Жеваго. Підприємство займається виготовленням великовантажних автомобілів.

"Запоріжтрансформатор" – підприємство-банкрут, яке виробляє трансформаторне та реакторне обладнання. Його власником є Костянтин Григоришин.

Як відомо, Коломойський позбавлений українського громадянства.

Нагадаємо, в постраждалому внаслідок бойових дій Ірпені на Київщині з моменту деокупації вдалось відремонтувати лише 14 будинків із понад три тисячі зруйнованих чи пошкоджених. В Україні відсутній закон про компенсацію постраждалим внаслідок війни, що унеможливлює отримання дотацій на відбудову чи ремонт пошкоджених приватних будинків.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE