Politerno > Україна і світ > Польща підвищує боєготовність війська після вибухів біля кордону з Україною

Польща підвищує боєготовність війська після вибухів біля кордону з Україною

  • 15 Листопада, 2022
  • 773 Переглядів
  • 0

Польський уряд вирішив підвищити боєготовність деяких військових підрозділів після вибуху поблизу кордону з Україною, ймовірно спричиненого падінням російських ракет.

Про це журналістам заявив речник польського уряду Пьотр Мюллер.

“З огляду на ситуацію, що склалася, були реалізовані процедури, які передбачені в такій ситуації, в тому числі, серед іншого, щойно ухвалене рішення про підвищення готовності певних бойових, військових частин на території Польщі та про підвищення бойової готовності підрозділів силових структур в нашій країні”, – заявив Мюллер.

Він додав, що польський уряд вивчає наявність підстав для запуску процедур, передбачених статтею 4 Північноатлантичного договору. Нагадаємо, вона говорить, що сторони “проводитимуть спільні консультації, коли, на думку будь-якої з них, територіальній цілісності, політичній незалежності або безпеці будь-якої із Сторін загрожує небезпека”.

Мюллер також анонсував, що уряд Польщі оприлюднить повідомлення про інцидент, яке буде “чітким і строгим, зрозумілим по суті, щоб не було ніяких перекручувань”.

Нагадаємо, за даними командування Повітряних сил ЗСУ, близько 14:30 15 листопада російські загарбники вдарили по території України крилатими ракетами повітряного і морського базування. За повідомленням, до удару було залучено 14 літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95, кораблі Чорноморського флоту Росії та іранські ударні дрони-камікадзе Shahed-136/131.

Загалом, як повідомили у повітряних силах, було випущено понад 90 ракет: близько 70 крилатих ракет Х-101/Х-555 авіаційного базування з півночі Каспійського моря і з району Волгодонська (Ростовська область РФ), а також близько 20 ракет «Калібр» морського базування з акваторії Чорного моря і 10 дронів-камікадзе.

Українські військові, за попередніми даними, збили 73 із понад 90 крилатих ракет, а також всі 10 дронів «Шахед», запущені російськими силами по Україні під час масованого удару 15 листопада, повідомило командування.

Дві російські ракети впали у Польщі, прем’єр збирає Комітет нацбезпеки

За словами голови НЕК «Укренерго» Володимира Кудрицького, ситуація в енергосистемі України є “найсерйознішою за всю історію”, але керованість системою зберігається, робиться все для відновлення енергопостачання.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE