Politerno > Україна і світ > Кремль нарощує перекидання мобілізованих і техніки з Далекого Сходу – Генштаб ЗСУ

Кремль нарощує перекидання мобілізованих і техніки з Далекого Сходу – Генштаб ЗСУ

  • 20 Грудня, 2022
  • 811 Переглядів
  • 0

Росія збільшує перекидання з далекосхідних регіонів мобілізованих, озброєння і військової техніки, пально-мастильних матеріалів та боєприпасів.

Про це йдеться у оперативній інформації Генштабу ЗСУ.

“Російські окупанти продовжують вести повномасштабну збройну агресію проти нашої держави, не припиняють завдавати удари по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення на території України, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. 

Нарощують обсяги перекидання мобілізованого особового складу, озброєння і військової техніки, пально-мастильних матеріалів та боєприпасів з далекосхідних регіонів Російської Федерації”, – повідомив Генштаб.

РФ зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Намагається покращити тактичне положення на Куп’янському та Лиманському напрямках. 

На інших напрямках, за даними Генштабу ЗСУ, ворог здійснює оборону раніше зайнятих рубежів, зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України, водночас продовжує здійснювати обстріли позицій українських військ та цивільних об’єктів вздовж лінії зіткнення.

Протягом доби російські війська завдали 10 авіаційних та 4 ракетних удари по цивільних об’єктах населених пунктів Андріївка, Вовчанськ, Соледар, а також здійснили близько 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по цивільній інфраструктурі міста Херсон.

Загроза завдання ворогом авіаційних та ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури залишається й надалі на всій території України.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 12 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за поточну добу уразили склад боєприпасів, 3 пункти управління та 8 районів зосередження живої сили ворога.

Нагадаємо, російська влада поки що не може вирішити, чи здійснювати новий військовий наступ в Україні цієї зими.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE