Politerno > Україна і світ > Росіяни вивезли на Арабатську стрілку пацієнтів психлікарень Херсонщини, а у Крим – тварин із зоокуточка

Росіяни вивезли на Арабатську стрілку пацієнтів психлікарень Херсонщини, а у Крим – тварин із зоокуточка

  • 21 Грудня, 2022
  • 401 Переглядів
  • 0

Окупанти вивезли пацієнтів психлікарень Нової Каховки та Олешок до села Стрілкове на Арабатській стрілці, а у тимчасово окупований Крим привезли тварин, яких викрали із зоокуточка. 

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Пацієнтів утримують на базі відпочинку "Геолог", яку росіяни захопили й обладнали там психлікарню. Більшість персоналу завезені з РФ, але є й місцеві, хто погодився доглядати за пацієнтами", - пишуть активісти.

У ЦНС підкреслили, що такі дії окупантів є викраденням людей, які не можуть дати собі ради самостійно. Фактично пацієнтів утримують в заручниках.

У Спротиві нагадали, що росіяни також активно викрадають дітей з інтернатів для подальшого "всиновлення". Їх вивозять в віддалені райони РФ – до Ленінградської, Волгоградської, Новосибірської, Тюменської областей.

При цьому, російська пропаганда використовує крадіжку дітей та пацієнтів як привід для створення емоційного фону, розповідаючи про "дітей, яких врятували від нацистів".

Своє чергою із зоокуточка Нової Каховки в тимчасово окупований Крим купанти привезли тварин.

На півострів вивезли носух, папуг, нутрій, патагонських мар і крокодила. Про це пишуть російські Telegram-канали "ЧП/Крым" і "Крым24" з посиланням на директора кримського парку левів "Тайган" Олега Зубкова.

Водночас Зубков заявив, що тварин рятують.

"Приїхала нова група тварин із Херсонської області. Тварини потребують захисту та нашої допомоги. З тваринами все гаразд, їх поставили на карантин, багато різних видів ми привезли", – сказав Зубков.

Росіяни заявили, що вивезений крокодил раніше працював із фотографом у Скадовську, а той "викинув його в канаву", але тварину нібито врятували і передали Зубкову.

Також у Telegram-каналі показали, як живуть єноти з Херсона в Криму. Зубков запевняє, що з тваринами все гаразд.

Наразі у Криму перебувають 7 єнотів та 2 вовчиці з Херсона.

За словами Зубкова, 20 грудня до вовчиць підселили самця, який уже давно мешкає на території парку.

Нагадаємо, журналісти УП ідентифікували членів ПВК “Вагнер”, які наразі воюють проти України, і операцію із затримання яких було зірвано у 2020 році.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE