Politerno > Україна і світ > Захід має поставити Україні далекобійні ракети для ударів по РФ, — екскомандувач НАТО

Захід має поставити Україні далекобійні ракети для ударів по РФ, — екскомандувач НАТО

  • 23 Грудня, 2022
  • 574 Переглядів
  • 0

Колишній командувач військ НАТО в Європі генерал США Філіп Брідлав заявив, що необхідно переглянути заборону щодо застосування озброєнь, які союзники передають Україні.

Про це повідомляє Bild.

Брідлав вважає, що Україні потрібно надати дозвіл на атаки по цілях на території РФ, для чого він закликав західних союзників почати постачати в Україну ракети більшого радіусу дії.

“Ми повинні переглянути наші правила щодо зброї, яку ми поставляємо Україні й тим самим надати їй більше можливостей для завдання більш далеких ударів”, — заявив генерал ВПС США.

Брідлав уточнив, що країни Заходу проявляють обережність щодо цього, намагаючись уникнути ядерного конфлікту. Водночас, така позиція союзників знижує ймовірність перемоги України. На озброєнні ЗСУ зараз знаходяться ракети дальністю до 80 км.

Після анонсованих постачань в Україну систем ППО Patriot командування Повітряних сил затвердило перелік військових для навчання на нових системах. На їх освоєння піде більше часу, порівняно з попередніми установками.

Нагадаємо, окупанти нарощують обсяги перевезення залізницею особового складу, військової техніки та боєприпасів до районів ведення бойових дій.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE