Politerno > Україна і світ > Західні санкції змушують владу РФ вилучати $4-5 мільярдів щомісяця з Фонду національного добробуту

Західні санкції змушують владу РФ вилучати $4-5 мільярдів щомісяця з Фонду національного добробуту

  • 27 Грудня, 2022
  • 348 Переглядів
  • 0
санкції проти РФ

Починаючи з жовтня Росія почала вилучати з Фонду національного добробуту близько 4-5 мільярдів доларів щомісячно.

Про це повідомили в Міністерстві економіки України.

В уряді України очікують, що за підсумками 2023 року російська економіка скоротиться на 5,6%. Зокрема, найбільш очікуваним буде обвал прибутку від експорту природних ресурсів – нафти і газу. Більш того, вже наступного року обвал прибутку від експорту цих енергоносіїв може скласти більш ніж 50% через ембарго ЄС на сиру нафту та нафтопродукти та обмеження цін на них.

Очікується, що наступного року доходи Росії можуть впасти нижче критичного рівня в 40 мільярдів доларів на квартал. Україна працює над тим, щоб гранична ціна на нафту якнайшвидше була знижена до 35 доларів за барель.

«Ми вважаємо, що санкції – це м’який інструмент, але ми дуже хочемо перемогти в цій війні і застосовуємо всі інструменти, які можуть наблизити нашу перемогу. Санкції лише в поєднанні з військовими діями можуть дати достатній ефект. Ми вже чітко простежуємо ознаки фінансового стресу держави-терориста. Це і вилучення на користь бюджету коштів з Фонду національного добробуту, і вилучення 20 мільярдів доларів з Газпрому через спеціальний податок, і незаплановане залучення коштів на внутрішньому ринку», – зазначила Юлія Свириденко, перший віцепрем’єр-міністр – Міністр економіки України.

Нагадаємо, МЗС України різко відреагувало на останні заяви прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про те, що повномасштабна війна Росії проти України припиниться, якщо США перестануть допомагати Києву зброєю.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE