Politerno > Україна і світ > Орбан заявив, що якщо США припинять давати Україні гроші і зброю, війна припиниться – реакція МЗС України

Орбан заявив, що якщо США припинять давати Україні гроші і зброю, війна припиниться – реакція МЗС України

  • 27 Грудня, 2022
  • 754 Переглядів
  • 0

МЗС України різко відреагувало на останні заяви прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про те, що повномасштабна війна Росії проти України припиниться, якщо США перестануть допомагати Києву зброєю.

У різдвяному інтерв’ю виданню Magyar Nemzet Орбан зазначив, що цей рік був найнебезпечнішим за останні тридцять років. За його словами, Угорщина зіткнулася з небезпекою бути втягнутою у війну в Україні, а зростання цін на енергоносії також штовхає країну в небезпечному напрямку.

Віктор Орбан підтвердив позицію Угорщини, що у війні необхідне припинення вогню, а потім мирні переговори.

"Україна може продовжувати воювати тільки до тих пір, поки США підтримують їх грошима і зброєю. Якщо американці хочуть миру, то мир буде" - заявив він.

Щодо позиції Угорщини він зазначив, що Угорщина є "проугорською". "Наша відповідь на питання, чи ми знаходимося на хорошій чи поганій стороні історії, полягає в тому, що ми знаходимося на угорській стороні історії", - пояснив він.

"Ми підтримуємо і допомагаємо Україні, ми зацікавлені у виживанні суверенної України, і ми зацікавлені в тому, щоб Росія не становила загрози безпеці Європи. Але ми не зацікавлені в тому, щоб здати всі наші економічні відносини з Росією", - підкреслив прем'єр-міністр Угорщини.

Своєю чергою, Міністерство закордонних справ України різко прокоментувало цю заяву угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана.

"Заяви прем’єр-міністра Угорщини демонструють патологічну зневагу до України та українського народу, який протистоїть російській агресії, а також його власну політичну короткозорість. Адже поразка України у війні, до якої Віктор Орбан непрямо закликає, призвела би до прямої загрози російської агресії для Угорщини та угорців", – йдеться в коментарі пресслужби МЗС.

"Угорському лідеру варто запитати самого себе, чи хоче він миру. Якщо відповідь ствердна, йому потрібно використати свої тісні зв’язки з Москвою, аби та припинила агресію проти України і вивела війська", – додали в зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни двадцять найзаможніших українців втратили понад $20 млрд статків, причому до переліку потрапило більше “нових” бізнесменів у сфері технологій.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE