Politerno > Україна і світ > ЗСУ наблизилися до звільнення Кремінної, це ворота в промислові центри Донбасу, утримання міста буде пріоритетом для РФ

ЗСУ наблизилися до звільнення Кремінної, це ворота в промислові центри Донбасу, утримання міста буде пріоритетом для РФ

  • 28 Грудня, 2022
  • 440 Переглядів
  • 0

ЗСУ наближаються до звільнення Кремінної на Луганщині, деокупація міста дозволить контролювати основні дороги на Сєвєродонецьк та Лисичанськ, які є промисловими центрами Донбасу.

“Кремінна є воротами до двох набагато більших міст поблизу, Сєвєродонецька і Лисичанська, важливих промислових центрів Донбасу. 

Взяття міста та інших населених пунктів поблизу розширить плацдарм для українських військ у регіоні та дасть їм контроль над основними дорогами, що ведуть до Сєвєродонецька та Лисичанська”, – пише New York Times.

Вилання повідомляє, що у вівторок точилися бої навколо міста, а українські війська наблизилися до звільнення Кремінної. Натомість, як пише газета, росіяни намагаються захистити одне з найбільш важко здобутих ними досягнень у цій війні. Після низки відступів російські військові укріпили свої позиції під Кремінною оборонними бар’єрами.

На думку британської розвідки, Росія, ймовірно, зробить пріоритетом утримання лінії фронту біля Кремінної з огляду на значення району для логістичної підтримки її військ на Донбасі.

Зокрема, зазначається, що в останні дні Росія посилила лінію фронту в районі Кремінної Луганської області на тлі посилення тиску з боку українських сил.

Британська розвідка нагадує, що Кремінна стала доволі вразливою після того як ЗСУ просунулися вперед на захід через місто Лиман у жовтні.

"Росія побудувала розширену оборону в районі і, ймовірно, зробить пріоритетом утримання лінії фронту там. Цей район є важливим з точки зору логістики для російського фронту на Донбасі, також це значуще місто Луганської області. Кремль стверджує, що "звільнення" цього регіону є ключовим виправданням для війни", – йдеться в огляді.

Нагадаємо, НАБУ та САП скерували до суду справу щодо обвинувачення народного депутата від “Слуги народу” Володимира Гевка у внесенні недостовірних даних до е-декларації за 2020 рік.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE