Politerno > Україна і світ > Ходорковський розповів про таємний потяг Путіна, та мережу секретних залізниць та станцій у РФ. ВІДЕО

Ходорковський розповів про таємний потяг Путіна, та мережу секретних залізниць та станцій у РФ. ВІДЕО

  • 14 Лютого, 2023
  • 871 Переглядів
  • 0

Під російського диктатора Володимира Путіна в Росії створено цілу мережу секретних залізниць і станцій, а сам він все частіше подорожує не літаками, а засекреченим бронепоїздом.

Про те, як відрізнити путінський бронепоїзд від звичайних поїздів, розповів проект Михайла Ходорковського Центр “Досьє”.

 

Зазначається, що поїзд був підготовлений спеціально для Путіна ще у 2014–2015 роках, але постійно їздити на ньому російський ватажок розпочав у другій половині 2021 року, коли російська армія почала готуватися до вторгнення в Україну.

"Компанія, яка володіє потягом, належала племіннику Юрія Ковальчука. Ковальчук - основний акціонер банку "Росія" та близький друг президента, його структури управляють палацом Путіна під Геленджиком", - повідомляє видання з посиланням на "знайомого главу держави".

Саме існування спецпоїзда – не секрет. У листопаді 2019 тодішній глава уряду РФ Дмитро Медведєв проводив у ньому нараду, після чого про нього написала "Комсомольська правда". Опис газети збігається з розповідями джерела "Досьє".

Однак фото поїзда зовні ніколи не публікувалося.

Зазначається, що спецпоїзд диктатора візуально майже не відрізнятиметься від інших поїздів РЗД — такого ж сірого кольору з червоною смугою. Але відмінності є, і основних - принаймні кілька.

 

По-перше, на дахах кількох вагонів видно радіоантени спецзв'язку. Антени закриті кожухами, це приховує їх від сторонніх очей і надає обтічності. Кожухи можна побачити на потязі, на якому Путін у грудні 2019 року відкривав залізничний рух на Кримському мосту. Хоча саме цим поїздом Путін користувався лише один раз.

Водночас "Досьє" виявив такі кожухи ще на одному пасажирському поїзді. Його тягнуть один електровоз і два тепловози тієї ж серії ТЕП70БС, про яку писала «Комсомольська правда».

Зовнішньо від звичайного поїзда цей потяг відрізняється не тільки антенами і незвичайно великою кількістю локомотивів: на підвагонних візках встановлені три осі, а самі вагони — шестивісні. Такі вагони зазвичай використовують на більш важких вантажних потягах, стандартні пасажирські вагони — чотиривісні.

Посилені осі можуть говорити, що поїзд броньований.

У розпорядженні "Досьє" є фотографії цього ж поїзда зблизька. На вагонах зображено емблему компанії "Гранд Сервіс Експрес" та вказано сайт організації.

Потяг також потрапив на відео: на ньому  видно символіку «Гранд Сервіс Експрес». Ця фірма пов'язана з другом Путіна – Юрієм Ковальчуком.



Зазначається, що після початку війни, у лютому-березні, Путін став дуже активно користуватися поїздом, особливо щоб дістатися своєї резиденції на Валдаї.

 

Використання такого виду транспорта продиктоване міркуваннями секретності: пересування літаків президентського загону можна відстежити за допомогою різних сервісів. Для пасажирських поїздів таких сервісів немає.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков хоче звільнити із посади своїх заступників Івана Руснака та Олега Гайдука та призначити на посаду першого заступника міністра Олександра Павлюка, на посаду заступника з питань цифрового розвитку – волонтера Віталія Дейнегу, на посаду заступника з питань євроінтеграції – експосла Андрія Шевченка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE