Politerno > Україна і світ > Стало відомо, кого звільнять та призначать у Міноборони

Стало відомо, кого звільнять та призначать у Міноборони

  • 14 Лютого, 2023
  • 423 Переглядів
  • 0

Міністр оборони Олексій Резніков хоче звільнити із посади своїх заступників Івана Руснака та Олега Гайдука та призначити на посаду першого заступника міністра Олександра Павлюка, на посаду заступника з питань цифрового розвитку – волонтера Віталія Дейнегу, на посаду заступника з питань євроінтеграції – експосла Андрія Шевченка.

Про це Резніков повідомви у Facebook.

Напередодні Резніков анонсував кадрові зміни в Міноборони. Зокрема, призначення нових заступників міністра.

 “Що стосується тих, хто обіймав посади заступників. Перший заступник міністра оборони генерал-полковник Іван Руснак та заступник міністра оборони з питань цифрового розвитку Олег Гайдук.

Вони залишаються у команді міністерства і будуть залучені до роботи в якості радників міністра”, – зазначив Резніков.

Резніков повідомив, що уже подав кандидатів на посади на погодження президенту, після цього має відбутись затвердження урядом.

За словами міністра, це не останні кроки з перезавантаження Міноборони.

Він додав, що чергові зміни для посилення команди будуть представлені за кілька днів.

Наразі міністр у Німеччині на черговій зустрічі союзників України у форматі “Рамштайн”. 

За його словами, щоб посилити роботу МОУ він запросив туди нових людей.

“На посаду першого заступника міністра подано кандидатуру героя України, генерал-лейтенанта Олександра Павлюка.

Генерал Павлюк досконало знає проблематику сучасної війни та потреби нашої армії, має необхідні лідерські та управлінські якості. Буде ще більше синергії у взаємодії з Генеральним штабом”, – розповів Резніков.

“Сектор цифрового розвитку є одним з напрямків, де Україна здатна на прорив і може створювати нові стандарти для світу.

Запросив на посаду заступника міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації відомого волонтера з бекграундом у сфері ІТ, а останнім часом журналіста-документаліста Віталія Дейнегу”, – зазначив міністр.

“Комунікації з міжнародними партнерами, законотворцями та українським суспільством, впровадження у секторі оборони нових стандартів є одним з пріоритетних напрямків.

Запросив на посаду заступника міністра з питань європейської інтеграції відомого медійника Андрія Шевченка, який одночасно має успішний досвід роботи у парламенті, а також на посаді посла України у Канаді”, – додав Резніков.

Дейнега – волонтер, громадський діяч, засновник благодійного фонду “Повернись живим”.

Шевченко – народний депутат  V, VI та VII скликань, експосол у Канаді.

Перший заступник міністра, заступники міністра призначаються на посади та звільняються з посад Кабінетом міністрів за поданням прем’єр-міністра згідно з пропозиціями відповідного міністра.

Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо можливості призначати заступником міністра оборони військовослужбовця у званні генерал-лейтенанта чи віцеадмірала першим.

Нагадаємо, голова МЗС Угорщини Петер Сійярто на зустрічі з білоруським колегою Сергієм Алєйником у Мінську закликав білоруську владу з проханням зробити все можливе для припинення війни Росії з Україною та встановлення миру.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE