Politerno > Україна і світ > ДБР не звітує про результати справи щодо податківиці зі “списком бажань”

ДБР не звітує про результати справи щодо податківиці зі “списком бажань”

  • 17 Лютого, 2023
  • 387 Переглядів
  • 0

Державне бюро розслідувань відмовляється повідомити, чи оголосило підозру в.о. голови податкової служби Києва Оксані Датій, про “викриття” корупції якої силовики заявляли раніше. 

Про це йдеться у відповіді ДБР і Національного агентства з питань запобігання корупції на запит “Української правди”.

“На сьогодні вживаються заходи щодо всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин кримінального правопорушення… Надати більш детальну інформацію… не є можливим.”, – зазначили у ДБР.

Провадження стосовно Датій розслідують за статтями “зловживання владою” та “невиконання судового рішення”. Його відкрили 18 жовтня 2022 року. 

Судячи з відповіді ДБР, розслідування ведеться за фактом злочинів. Силовики не повідомили, чи оголошені підозри.

Посилаючись на таємницю слідства, Держбюро розслідувань також не сказало, якою є встановлена сума збитків від злочинів.

Крім того, ДБР не відповіло, чи скеровувало в антикорупційні органи інформацію про нібито необгрунтовані активи чиновниці.

Водночас, у Нацагентстві з питань запобігання корупції відповіли, що не отримували від ДБР таких даних. Також НАЗК не проводило моніторинг способу життя та повну перевірку декларації Оксани Датій.

Нагадаємо, голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін вважає, що якщо до закупівельних скандалів в Міноборони призвела не корупція, а некомпетентність – то ЗСУ від цього не легше. Нові факти.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE