Politerno > Україна і світ > У столиці затримано власників каналів “Редан”, які планували масову бійку на Дарниці

У столиці затримано власників каналів “Редан”, які планували масову бійку на Дарниці

  • 1 Березня, 2023
  • 885 Переглядів
  • 0

Правоохоронці затримали двох адміністраторів каналів субкультури “Редан”, які планували організувати бійку підлітків в Дарницькому районі Києва.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Ювенальні поліцейські Дарницького управління поліції встановили, що днями у Дарницькому районі біля одного з торгових центрів планувалася зустріч підлітків руху “Редан”. Поліцейські встановили організаторів зустрічі – адміністраторів груп у соціальній мережі.

За інформацію правоохоронців, “підбурювачем” виявилася 15-річна киянка, яка заради хайпу створила Telegram-канал для прихильників субкультури та 14-річний хлопець – адміністратор іншого каналу, який закликав однолітків до бійки.

Поліцейські провели із підлітками та їхніми батьками профілактичні бесіди. Telegram-канали заблоковані. 

27 лютого у Києві, Харкові, Львові, Житомирі та Івано-Франківську підлітки, які відносять себе до російської субкультури “ПВК Редан”, збирались для масових бійок.

28 лютого поліція повідомила, що заблокувала в соцмережах 18 каналів та груп, які були створені для “розкручування” молодіжного руху “ПВК Редан” в Україні.  

28 лютого кіберполіція затримала в Дніпрі та Черкасах 16-річного та 13-річного засновників каналів “Редан”.

Нагадаємо, майже всі депутати Верховної Ради, 396 з 415, отримали стовідсоткову надбавку до свого посадового окладу за січень 2023 року за “інтенсивність праці”.  

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE