Politerno > Україна і світ > Судячи з заяви міністра, за три роки Кулеба розвалив кадрову роботу в МЗС, – Бутусов

Судячи з заяви міністра, за три роки Кулеба розвалив кадрову роботу в МЗС, – Бутусов

  • 14 Березня, 2023
  • 602 Переглядів
  • 0

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зробив об’яву, що у МЗС великий кадровий голод, тому створюється на сайті МЗС розділ “Вакансії”, щоб шукати через інтернет кандидатури послів України.

Про це пише на своїй сторінці у Фейсбуці головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов. Далі наводимо повний текст його допису:

Після такої заяви на сайті МЗС, складається враження, варто створити розділ “Вакансії” не тільки для пошуку послів, але і для пошуку міністра.

Під керівництвом міністра Кулеби з 4 березня 2020-го – тобто вже цілих три роки, працюють сотні дипломатів у складі 3 директоратів, 6 департаментів, 6 територіальних департаментів МЗС, у системі МЗС працює Академія дипломатичної служби, багато наших закладів готують дипломатів та мають серед викладачів професійних дипломатів – це Інститут міжнародних відносин, де працює чотири факультети, і який закінчив сам пан Кулеба, працюють й інші наукові центри – Києво-Могилянська академія, Львівський університет, тощо. На все це витрачаються міль’ярди державних коштів щорічно.

Судячи з заяви міністра, за три роки пан Кулеба розвалив кадрову роботу в МЗС, і тепер там рівень дипломатів настільки низький, що вже нема кого призначати, і треба просто скорочувати витрати, і набирати по оголошенню, разом з міністром, бо інакше навіщо ми утримуємо таку масу персоналу.

МЗС посла в Китаї два роки не може призначити, у одну з наддержав, у якої з Україною достатньо тісні відносини та величезний товарообіг. То я так розумію, у Китай зібрались по об’яві шукати посла?

Яких послів шукає МЗС по об’явам ми чудово бачимо.

Послом України у Словенію призначили 68-річного екс-міністра оборони Андрія Тарана, який два роки поспіль на посаді зривав виконання Державного оборонного замовлення, і якого треба судити за злочинну бездіяльність.

А послом у Болгарію призначили чиюсь подругу або коханку, яка не має ніякого стосунку ні до державного управління ні до дипломатії, ні до Болгарії взагалі, і займається ніби “приватною психологічною практикою”. І таку випадкову людину призначили послом у країну, яка є одним з найбільшим важливих для нас виробників озброєння.

Який сенс цього допису міністра МЗС?

1. Можливо, міністру знов треба призначити чиюсь дівчину у якусь комфортну країну послом, і цей допис - це таке недолуге прикриття для чергового призначення далекої від державних справ людини?

2. Можливо, міністр бачить своє майбутнє як актор "95 кварталу", бо дійсно, номер з пошуком послів по об'яві в інтернеті буде дуже ржачним.

3. А можливо це просто безвідповідальність та некомпетентність.

Що робити? Я б порадив міністру хоча б один раз вибратись з інтернету. Щоб повернутись у реальність міністру треба з'їздити у Бахмут, і подивитись які наслідки має призначення МЗС та президентом випадкових людей на посади послів для, наприклад, постачання озброєння. На велику нестачу артилерийських снарядів та мін, які ми досі не можемо постачати з-за кордону у необхідних кількостях внаслідок безвідповідальності влади. В наших окопах серед піхоти та артилерії багато інтелектуальних людей з вищою освітою та великим управлінським досвідом, які щоденно віддають життя та втрачають товаришів, шукайте послів України саме там.

Нагадаємо, Кремль почав застосовувати принципи командно-адміністративної економіки до свого військово-промислового комплексу, який не встигає забезпечувати потреби фронту у боєприпасах.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE