Politerno > Тернопільщина > Змінився забудовник. Чи стане Київська 16 новою “гарячою точкою” боротьби тернополян з міськрадою

Змінився забудовник. Чи стане Київська 16 новою “гарячою точкою” боротьби тернополян з міськрадою

  • 22 Березня, 2023
  • 4089 Переглядів
  • 0

У Тернополі на вул. Київська 16-б планується чергове скандальне будівництво багатоквартирного будинку. Ділянка знаходиться впритул до існуючої дев’ятиповерхівки, на ній ростуть зелені насадження та розміщено дитячий майданчик.

У лютому минулого року мешканці прилеглих будинків не дозволили там звести паркан та розпочати роботи. Жителі будинку на Київській, 16 стверджують що будівництво у їхньому дворі незаконне, адже на даній ділянці розміщений дитячий майданчик, паркувальні місця, та й взагалі спорудження нового будинку може спровокувати руйнування вже існуючих житлових будинків.

Попри це, будівельна компанія «Інвест Родина» повідомляє про заплановане будівництво 9-типоверхового будинку на 48 квартир.

Директор ПП «Елена», яке орендує ділянку у міської ради, свого часу обіцяв домовитися з людьми і показати усі дозвільні документи. За його словами, забудовник планує облаштувати спортивну та дитячу площадки, замість зрізаних дерев висадити нові.

Слід зазначити, що дана ділянка справді призначена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Це стало можливо завдяки скандальним змінам до Генплану Тернополя, які Сергію Надалу вдалося проштовхнути у 2017 році.

За нашими даними, ділянку на вул. Київська 16-б розробляли спеціально для колишнього власника ПП «Елена» Миколи Рубая, сина власника ФК «Нива-Тернопіль» та мережі магазинів «Родина» Степана Рубая. Саме Рубаїв представляв вище згаданий керівник «Елени». Будівельна компанія «Інвест Родина» теж належить Рубаям.

Якщо читач помітив, репортаж з протестної акції жителів Київської, 16 знімали кореспонденти ТВ-4. Цей канал пов’язують з міським головою Сергієм Надалом, як і інші телеканали Тернополя. А тому, на перший погляд, висвітлення протесту тернополян на цьому каналі виглядало дивним. Втім, за нашими даними, нічого дивного у діях репортерів немає, адже Степан Рубай знаходиться у конфлікті з міським головою Тернополя. Цей факт доводить скасування містобудівних умов та обмеження для проектування об’єкта будівництва «Будівництво багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом за адресою вул.Київська,16 б, місто Тернопіль» від 27.12.2019 р. №311, замовником якого виступає ПП «Елена». У рішенні так і зазначається – «враховуючи суспільний резонанс». Не пригадуємо, щоб «суспільний резонанс» коли-небудь зупиняв Сергія Віталійовича.

Рішення оприлюднено 12 грудня 2022 року. А вже після цього, 14 грудня, у ПП «Елена» змінюється власник. Ним стає менш відомий, але не менш потужний підприємець Олег Смалюк, про якого ми згадували у розслідуванні «Замурували» в центрі Тернополя. Як фірма улюбленця міськради плює на людей, закон і будівельні норми». Він виступає замовником незаконного будівництва за адресою Шпитальна 20, 22, де замість індивідуального будинку у зоні садибної забудови Ж-1 компанія «Проф-Тер-Буд» Сергія Щеглецького звела п’типоверховий будинок.

На даному об’єкті порушено усі можливі будівельні норми, а сама історія набула неабиякого розголосу. Міська рада виправодвує відсутність реакції щодо порушень на цьому будівництві постановою Кабінету Міністрів України, якою припинено проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду на період воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 «Про введення воєнного стану в Україні» .

Отже, ПП «Елена» належить Олегу Смалюку та його рідному брату Андрію. Імовірно, що й будівельна компанія на Київську 16-б зайде нова, не виключено, що все та ж «Проф-Тер-Буд», яку теж пов’язують з міською радою Тернополя.

Судячи зі всього, ми маємо справу з новим гравцем на будівельному ринку Тернополя, який має серйозну підтримку в Тернопільській міській раді, а тому дозволяє собі встрягати у дуже токсичні проекти.

Іншими словами, радимо жителям будинку по вул. Київська, 16 готуватися до затяжної боротьби з Тернопільською міською радою, адже якщо на суміжній ділянці почнуться роботи, Сергій Надал буде опікатися будівництвом особисто.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE