Politerno > Україна і світ > Корнієнко стверджує, що ексОПЗЖ підтримує “Слугу народу” з “власної ініціативи”

Корнієнко стверджує, що ексОПЗЖ підтримує “Слугу народу” з “власної ініціативи”

  • 3 Квітня, 2023
  • 553 Переглядів
  • 0

Ексдепутати забороненої партії “Опозиційна платформа – за життя” підтримують депутатів від “Слуги народу” під час важливих голосувань у Раді з власної ініціативи, а не внаслідок кулуарних домовленостей.

Про це перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко заявив в інтерв’ю “Українській правді”.

“Дивіться, це ж не наша відповідальність, що вони щось голосують. Ми ж не стоїмо у них перед обличчям з батогом і заставляємо їх голосувати. Вони так визначили, що будуть голосувати.

Дорікати, що певні рішення ухвалені з голосами якихось фракцій… А чому ми тоді не дорікаємо, що певні рішення не ухвалені голосами опозиції, наприклад? Але вони у суспільстві дуже сприймалися б, толерувалися. Стамбульська конвенція – хрестоматійний приклад”, – зазначив Корнієнко.

Водночас Корнієнко визнає, що політичні тези, які пропагували свого часу члени ОПЗЖ, вплинули на те, що в Україні створилось “якесь підґрунтя до російського вторгнення”.

Під час широкомасштабної війни депутатські групи “Платформа за життя та мир” і “Відновлення України”, які раніше утворювали у Верховній Раді фракцію “Опозиційна платформа – за життя” та були в опозиції до чинної влади, більше не критикують президента Володимира Зеленського та підтримують ініціативи його команди.

В обох групах наголошують, що під час війни “опозиційний хейт” та “політичні ігрища” не на часі.

Нагадаємо, Шевченківський райсуд Києва визнав винним Олександра Медвідя у викраденні активіста і учасника Революції Гідності Юрія Вербицького, присудив 5 років ув’язнення, але звільнив від покарання у зв’язку з закінченням строків давності справи.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE